AFC TV: Tuff period väntar AFC – tre matcher på åtta dagar

16 feb 2018

För spelare och ledare i AFC Eskilstuna väntar nu en tuff period med tre matcher på åtta dagar. ”Vi kommer att fördela krafterna och speltiden”, säger Nemanja Miljanovic.
En intensiv period med tre matcher på åtta dagar väntar härnäst för AFC Eskilstuna.

Först ut är division 1-laget, Västerås SK, som kommer till Eskilstuna och Tunavallen under lördagen. På onsdag reser AFC sedan till Borlänge för att ta sig an Superettan-kollegan, IK Brage, på klassiska Domnarsvallen.

Veckan rundas sedan av med hemmamatch mot Akropolis IF, som föll med minsta möjliga marginal i Superettan-kvalet mot IK Frej Täby förra säsongen, nästa söndag. Och det tuffa schemat kommer huvudtränaren, Nemanja Miljanovic, ha i beaktning när Eskilstunalaget inleder den tuffa matchperioden mot VSK.

– Vi kommer få fördela krafterna och tiden, säger han.
Med i matchtruppen hittar vi för första gången anfallaren, Luka Mijaljevic, som kan göra debut för AFC mot västmanlänningarna. Årsdebut kan även Ferid Ali göra, som under försäsongen dragits med skada, men som nu är på väg tillbaka.

Dessutom tillkommer, som vanligt vi den här tiden, ett par provspelare. Vilka de är ser ni i listan nedan.

 

Se hela intervjun med AFC-tränaren i spelaren till höger, eller på vår Facebooksida. Klicka HÄR.

Truppen mot Västerås SK:

Ginaluca Curci (mv), Johan Hassel Lallukka (mv), Gustav Jarl, Kadir Hodzic, Adnan Kojic, Alexander Michel, Mamadouba Diaby, Michel Termanini, Zourab Tsiskaridze, Robert Åstedt, Ferid Ali, Kevin Bisse, Ousmane Camara, Amadou Kalabane, Anel Rashkaj, Wellyson de Oliveira, Sasa Matic, Luka Mijaljevic, Mohamed Buya Turay, Martin Kayongo-Mutumba (provspelare), Jerome Tibbling Ugwo (provspelare), Nnamani Samuel (provspelare)

Matchen drar igång 16.00 och det är fri entré.

Mikael Einarsson