AFC TV med Gustav Jarl dagen efter matchen mot BoIS: ”Parodi på slutet”

08 mar 2018

I träningsmatchen mot Landskrona BoIS i onsdags fick Gustav Jarl spela 90 minuter – som mittback. Och kanske är det en position försvararen ska satsa vidare på? ”Man får agera lite allt-i-allo när folk är borta”, säger Jarl.
I 2-2-matchen mot Landskrona BoIS i onsdags fick Gustav Jarl förtroendet från start i backlinjen. Men inte på sin vanliga position, högerbacken, utan som – mittback.

– Tycker det fungerade ganska bra, är nöjd med det mesta. Sedan finns det så klart saker som behöver bli bättre, men det var som sagt lite ovant.

– Överlag är jag ganska nöjd, säger Jarl.

Du har spelat mittback vid ett tidigare tillfälle under försäsongen, har det blivit din nya position?

– Nja.. Man får agera lite allt-i-allo när folk är borta, och det är något jag får leva med. Jag gör mycket hellre det än att sitta på bänken.

Skulle du säga att mittbackspositionen kanske passar dig bättre? Eller du kanske vill spela där på kanten och följa med upp i anfallen?

– Det är klart att man vill följa med upp i anfallen, och jag tycker att några av mina styrkor ligger i min offensiv, samtidigt tycker jag det gått helt okej som mittback, även om storleken talar lite emot i vissa situationer, men tycker det funkat bra.

Det blev 2-2 mot Landskrona, efter en mycket bra första halvlek, som sedan följdes av en mindre bra andra halvlek. Vad är det vi gjorde bra i den första?

– Först och främst går vi ut med en betydligt bättre inställning än Landskrona. Vi tar tag i matchen från minut ett, och för den ganska bra. Vi är trygga bakåt. Tycker vi är minst en klass bättre än Landskrona.

Vad var det då som hände i den andra halvleken?

– Svårt att säga. Vi blev lite mer passiva och mer lite försvarsinriktade. Samtidigt leder vi med 2-0 och vi har ett par omställningar, bland annat ett skott i stolpen, där vi kan ha stängt matchen helt, då hade dessa frågor inte kommit.

Du nämner det, vädret, hur var det att spela där ute?

– Det var lite parodi där på slutet. Man visste inte om bollen var ute eller inte, man kunde knappt se Landskrona-spelarna, för de försvann med sina vit-svarta tröjor, men det var bättre att vi spelade klart än att bryta, säger Gustav Jarl.

Se hela intervjun med försvararen på vår Facebooksida.