Pressmeddelande: AFC förstärker offensiven ytterligare

27 mar 2018

NYHETER | AFC Eskilstuna har gjort klart med den offensiva mittfältaren, Ivan Markovic. 23-åringen kommer närmast från den serbiska klubben FK Radnik Surdulica. ”I och med värvningen av Ivan förstärker vi vår offensiv ytterligare”, säger Azad Budak. 

Han har spelat i klubbar som bulgariska CSKA Sofia och Gyeongnam FC från Sydkorea, och nu senast kommer han från FK Radnik Surdulica, hemmahörande i den serbiska högstaligan. För att nämna några.

Nu fortsätter Ivan Markovic, 23, emellertid sin karriär i Sverige och AFC Eskilstuna. Den serbiske offensive mittfältaren har skrivit på ett treårsavtal med Eskilstunaklubben.

Så här beskriver spelaren sig själv:

– Är en spelare som har ett bra skott och bra blick för spelet. Mina största styrkor ligger framförallt i offensiven, säger Markovic.

Första gången i Sverige? 

– Ja, men har vänner som spelat här i Sverige, och jag vet att det är ett bra land att utvecklas i, säger han.

Azad Budak:

– I och med värvningen av Ivan förstärker vi vår offensiv ytterligare. Han är en spelare som kan användas på många positioner, och trots sin ringa ålder är han en erfaren spelare, som har varit i bra klubbar, säger klubbens vd.

Redan i eftermiddag kan Ivan Markovic göra debut i AFC-tröjan. 23-åringen finns med i den u21-trupp som möter Örebro SK klockan 17.00.

Mikael Einarsson