Motståndarkollen: GAIS

16 maj 2018

INFÖR GAIS | En bortamatch är det som väntar för AFC Eskilstuna i kommande omgång. Ytterligare en välkänd förening i svensk Elitfotboll som bildades 1894, nämligen Göteborgs Atlet och Idrotts Sällskap (GAIS). Hemmaplan är Gamla Ullevi, en arena där drygt 3000 åskådare bänkar sig vid hemmamatcherna.

I klubbens CV finns fyra svenska mästerskap, seriesegrare 1925-27 och svenska Cupmästare 1942 samt deltagande i många av de europeiska cuperna. Femtiofyra Allsvenska säsonger har det blivit och trettionde säsongen är påbörjad i
Sveriges nästhögsta serie.

Truppens tränare är Bosko Orovic som förfogar över en samling mycket duktiga spelare. 28 årige mittbacken Carl Nyström är en duktig och rutinerad spelare vid det här laget.

En annan ännu mer rutinerad herre är 34 årige mittfältaren och målskytten Dusan Djuric. Åtta år som utlandsproffs. Tre U17 och tjugoen U21 landskamper, samt åtta gånger har han representerat Sveriges A-landslag.

24 årige anfallaren Edin Hamidovic är en spelare som gjort två mål i SE. Inledde säsongen strålande precis som hela GAIS i Svenska Cupen. En annan forward är 29 årige Jonas Lindberg som också han hittat målet i SE.

I sista omgången hade GAIS stort övertag i avslut mot Halmstads BK. Likafullt så blev det en neslig uddamålsförlust på Örjans Vall. Varken AFC eller GAIS har några avstängningar inför matchen.

Inkommande fredag 18 maj kl 19.00 blåser domaren Fredrik Klitte till spel på Gamla Ullevi.

Matchen kan även ses på C more med start 18.55

Roy Rosenback