AFC Eskilstuna stod emot ett tufft spelande GAIS

18 maj 2018

SUPERETTAN | Fredagkvällens bortamatch i Göteborg på Gamla Ullevi mot hemmalaget GAIS blev exakt så tuff som vi befarat. Adnan Kojic snygga segerlobb var kvällens begivenhet. Resultat: GAIS – AFC Eskilstuna 0 – 1 (0-0). 

Matchen började med en farlig hemmahörna som dock AFC målvakten Mihail Ivanov till slut kunde avvärja. AFC:s Kermit Erasmus svarade med AFC:s första avslut i 6:e min, tyvärr utanför. Nnamani hade ett lätt avslut i 23:e min, tyvärr rakt på GAIS målisen.

29:e min hade Akboveta ett skapligt läge men missade målet. Camara hade ett bättre läge min efteråt men även han misslyvckades med att träffa målet.

AFC radade upp avslut över och bredvid Gaismålet efter en halvtimmes spel. Fint avslut av Camara i 44:e min, tyvärr återigen dock tätt utanför denna gång. Bra frisparksläge för AFC på stopptid som inte resulterade i någonting. Vilka skämtfigurer som sköter statistiken i sekretariatet hos hemmalaget. AFC skall enligt dem ha haft ett avslut mot mål.
AFC poängmässigt klart bäst under halvleken, men tyvärr inga mål.

Andra Halvlek:
Gais var det som fick en bra chans i början på halvleken, men över målet som alla andra. 51:a min tystade Adnan Kojic den konstant buande publiken med ett riktigt riktigt vackert lobbmål över GAIS kepern. Helt plötsligt dödstyst på Gamla Ullevi.

Camara laddade från 25 meter i 59:e min, men tyvärr en halvmeter utanför stolpen. En bra chans för GAIS i 86:e min men över som nog var kvällens signum för alla spelare.
7 min tilläggstid sedan hela Samhalls begåvningsreserv verkade finnas på läktaren och roade sig med att kasta in saker på banan. En mer enögd publik får man leta efter.

En tuff match som domaren hade mycket svårt att greppa, var det 10 varningar tror jag. Snyggt av spelarna i AFC att kunna hålla igen så pass bra som man gjorde. Kepsen av.

Domare: Fredrik Klitte
Publik: 2277

Truppen:
1. Gianluca Curci (mv) Ersättare
2. Adnan Kojic
3. Kadir Hodzic
5. Gustav Jarl Ersättare in 67
6. Michel Termanini Ersättare
7. Ferid Ali Ersättare in 82
8. Ousmane Camara ut 67
16. Samuel Nnamani
17. Ibrahim Blati Toure
18. Oke Akpoveta ut 73
19. Felix Michel
21. Anel Rashkaj (K)
22. Alexander Michel
26. Robert Åstedt Ersättare
28. Ivan Markovic Ersättare
89. Mihail Ivanov (mv)
94. Wellyson De Oliveira Ersättare in 74
95. Kermit Erasmus ut 82

Roy Rosenback
Foto: Mikael Einarsson