AFC säkrade andra platsen

21 maj 2018

U21 | AFC Eskilstuna tog sin tredje seger i Folksam U21 Allsvenskan Norra. När Hammarby besegrades med 1-0 på Hammarby IP på måndagskvällen. Därmed säkrades andra platsen i tabellen. 

Lagledaren, Jawad Al jebouri, säger så här efter matchen:

– Vi håller nollan mot ett lag som under i stort sätt hela U21-serien parkerat på en säker andra plats, och nu tog vi den ifrån dem och jag tycker vi förtjänar det, och jag tycker vi förtjänar att hålla nollan, förtjänar att vinna matchen. Vi jobbar hårdare och vi skapar ändå de bättre chanserna.

Matchens enda mål kom i den 82:a minuten. Ayomide Jibodu slog in en boll i straffområdet, som sedan styrdes in i eget mål av en hemmaspelare (även om Aaron Zahui Bazoukou ville få det till att bollen touchade på honom innan den gick in i mål). Och sett till spelbilden var det inte alls oförtjänt. AFC hade det mesta, och det bästa, av bollen, men kom till relativt få avslut.

– Det finns alltid en risk att det blir för mycket fram och tillbaka med spelet, och vi ville inte ha det så, vi ville styra spelet så som vi själva vill och med det försökte vi ha lite mer tålamod, vila med bollen så att vi inte tröttar ut oss mer än vad vi behöver. Men sedan när vi kände att det fanns läge skulle vi gå för det, säger Al Jebouri.

I och med segern har AFC nu säkrat andra platsen. Även om Hammarby har en match mindre spelad, så kan inte Stockholmarna komma ikapp, då AFC är fyra poäng före.

Härnäst väntar en ny serie. Hur den ser ut, och när den drar igång, återkommer vi till vid ett senare tillfälle.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson