Motståndarkollen: Gefle IF FF

22 maj 2018

INFÖR GEFLE IF | Tordagskvällens gäster på Tunavallen är Sveriges äldsta ännu existerande flersektionsförening, bildad den 5 december 1882. Föreningen spelar sina hemmamatcher på Gavlevallen där c:a 1300 åskådare ser matcherna.

Föreningens CV innehåller 16 säsonger i Allsvenskan (senast 2016). Har i år påbörjat sin 49:e säsong i Sveriges nästhögsta serie där truppen ligger på 14:e plats (kvalplats) i dagsläget.

Huvudtränare är Johan Mjällby med assisterande Marcus Bengtsson. I senaste omgången föll laget hemma mot Jönköpings Södra med 1-2 sedan Södras 17 åring Peter Gwargis avgjort matchen med bägge målen. Johan Mjällby förfogar över en trupp med många spelare med Allsvensk rutin.

Allsvensk är inte 26 årige August Strömberg, dock en duktig målvakt som gör sin andra säsong i Gefle. Två U17, sju U19 och sex U21 landskamper har han i sin cv. 27 år gammal är försvararen/mittfältaren Jesper Florén med femton U17 och nio U19 kamper i landslaget.

Evighetsmaskinen på mittfältet, 30 årige Jonas Lantto har gjort fem U kamper i landslaget.
Jukkasjärvi sonen har spelat över 300 matcher i Gefle, imponerande.

Anfallaren Adam Bergmark Wiberg som är 21 år gammal är truppens speciella målskytt.
Fyra gånger har han hittat rätt i årets Superetta.

Torsdag kväll 24:e maj kl 19.00 blåser domaren till spel på Tunavallen
Alla är hjärtligt välkomna!
Matchen kan även ses på C more live med start 18.55.

Roy Rosenback