Kermit Erasmus inför Gefle: ”Alltid svårt att möta lag som kämpar i botten”

23 maj 2018


#95 Kermit Erasmus.

INFÖR GEFLE IF | Två hemmamatcher inom loppet av fyra dagar väntar runt hörnet. Först ut som kommer på besök till Eskilstuna är Gefle IF på torsdag kväll. Ett Gefle just nu parkerar på en negativ kvalplats. 

I den förra omgången stod AFC Eskilstuna för en riktig krigarinsats, när Eskilstunalaget besegrade GAIS med 1-0 på Gamla Ullevi i en jämn och tät match.

Matchens enda mål gjorde Adnan Kojic i början av den andra halvleken, när ytterbacken elegant chippade bollen över GAIS-målvakten och in i mål.

Kermit Erasmus sammanfattar seger så här:

– Vi spelade bra och Adnan gjorde ett vackert mål, och det gav oss möjligheten att vara lite mer trygga med bollen, och det gjorde vi bra, säger mittfältaren.

Nu väntar emellertid två raka hemmamatcher för Kermit Erasmus och hans AFC. Inom loppet av fyra dagar.

Först ut är Gefle IF. Ett lag som med nöd och näppe klarade sig kvar i Superettan förra säsongen, och som den här säsongen inlett lite knackigt.

Efter åtta omgångar parkerar Gävlelaget på 14:e plats i tabellen, och senast blev det en snöplig 1-2-förlust mot Jönköpings Södra hemma på Gavlevallen.

– Det är alltid svårt att möta lag som kämpar i botten, så det kommer att bli en riktigt svår match fysiskt, men om vi förbereder oss ordentligt – både fysiskt och psykiskt samt spelar vårt spel, vilket är att rulla boll och låta dem jag den, så tror jag vi kommer ge oss själva bra lägen att göra mål, säger Erasmus.

Matchtruppen, då? Den är i stort sätt densamma som i den senaste matchen mot GAIS. Enda skillnaden är att Ibrahim Blati Toure är i väg på landslagsuppdrag och missar matchen mot Gefle. In kommer i stället Michael Kargbo.

Truppen mot Gefle IF:

Gianluca Curci, Adnan Kojic, Kadir Hodzic, Gustav Jarl, Michel Termanini, Ferid Ali, Ousmane Camara, Samuel Nnamani, Oke Akpoveta , Felix Michel, Anel Rashkaj , Alexander Michel, Robert Åstedt, Ivan Markovic, Mihail Ivanov, Wellyson De Oliveira, Kermit Erasmus, Michael Kargbo

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson