Motståndarkollen: Landskrona BoIS

07 jun 2018

INFÖR LANDSKORNA BOIS | AFC Eskilstuna hälsar lördagskvällens gäster välkomna till Tunavallen. En mycket meriterad nykomling är det som möter hemmalaget. Landskrona BoIS grundades 1915, spelar sina matcher på Landskrona IP där omkring 3500 åskådare ser hemmamatcherna.

I föreningens CV finns 34 säsonger i Allsvenskan. Svenska Cupmästare 1971-2. 53:e säsongen i Sveriges näst högsta serie är påbörjad, 9:e plats i dagsläget.

Truppen som innehåller många spelare av hög klass tränas av Agim Sopi. En säker målvakt längst bak är 27 årige Viktor Noring som återvänt från proffslivet i Scottish Premier League där han spelade för Heart i Edinburgh.

En annan ny spelare för säsongen är 24 årige mittfältaren Monday Samuel (Smeknamn: Måndag Samuelsson) som kom från Helsingborgs IF och som faktiskt upptäcktes av självaste José Mourinho i en ungdomsmatch. Tre mål har han gjort i årets SE.

Truppens stjärna och skyttekung är 27 årige Sadet Karim från Ghana. Anfallaren gjorde 19 mål förra säsongen. En allroundspelare som redan gjort 8 mål och en assist i årets SE. Oflyt var ordet i sista seriematchen för BoIS, Sadet Karim, vem annars, fixade 1-0 som stod sig till matchens sista min då GAIS lyckades kvittera.

BoIS har försvararen Alexander Tkacz varningsavstängd.

En spännande match lär det bli. AFC Eskilstuna behöver nog hjälp av ”tolfte spelaren” så ta dig till Tunavallen och heja och applådera fram de våra när du tycker att spelarna gör något som du gillar.

Lördagen den 9:e juni kl 18.00 blåser domaren till spel på Tunavallen.

Alla är hjärtligt välkomna!

Roy Rosenback