AFC TV: Alex Michel inför Öster: ”Måste vara lite mer heta”

23 jun 2018

INFÖR ÖSTERS IF | Ny bortamatch väntar AFC Eskilstuna i Superettan. På söndag kväll gästar Eskilstunalaget, Östers IF, på Myresjöhus Arena. I den 13:e omgången. ”Vi måste vara lite mer heta i allting vi gör”, säger Alex Michel inför matchen.

Efter nio raka matcher utan förlust kom så säsongens andra nederlag, när AFC föll med uddamålet, 1-2, mot Halmstads BK på Örjans Vall förra helgen. Trots drömstart och ledning med 1-0, efter mål av Zourab Tsiskaridze på hörna i den sjunde minuten.

Nu väntar emellertid ännu en bortamatch, när AFC beger sig till Växjö för att möta klassiska, Östers IF, på Myresjöhus Arena på söndag kväll.

– Vi gjorde enkla misstag, där dem (Halmstad) sårade oss, och det är någonting vi måste ta bort till den här matchen, och att vi är lite mer heta och hundra-procentiga i allting vi gör, säger mittbacken, Alexander Michel.


Se hela intervjun med försvararen i spelaren ovan. 

Statusen i truppen

När det gäller vänsterbacken, Kadir Hodzic, som bars ut på bår i den andra halvleken mot HBK, så är försvararen så pass kry att han är uttagen i matchtruppen.

Saknas mot Växjölaget gör annars: Felix Michel (skadad), Mihail Ivanov (skadad, borta resten av säsongen), Luka Mijaljevic (skadad), Michel Termanini (ledig) samt Oke Akpoveta (tillbaka från skada, dock ej matchredo).

Truppen mot Öster:

1. Gianluca Curci (mv)
2. Adnan Kojic
3. Kadir Hodzic
5. Gustav Jarl
7. Ferid Ali
8. Ousmane Camara
11. Daniel Miljanovic
16. Samuel Nnamani
17. Ibrahim Blati Toure
21. Anel Rashkaj
22. Alexander Michel
24. Anton Miedl-Ohlsson (mv)
26. Robert Åstedt
28. Ivan Markovic
42. Kerfala Cissoko
77. Zourab Tsiskaridze
94. Wellyson De Oliveira
95. Kermit Erasmus

Avspark: 17.30.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson