Sista matchen innan uppehållet

02 jul 2018

INFÖR ÖRGRYTE IS | På måndagskvällen gästas AFC Eskilstuna utav Örgryte IS. I vad som är den sista matchen på vårsäsongen.

Därefter väntar en dryg månads matchuppehåll innan höstsäsongen drar igång igen i slutet av juli.

– Det är upp till oss att avsluta på ett bra och vettigt sätt, säger huvudtränaren, Nemanja Miljanovic, inför hemmamatchen mot göteborgarna.

På måndagskvällen stänger AFC Eskilstuna inte bara den femtonde superetta-omgången, det är också Eskilstunalagets sista match innan en dryg månads semester väntar. I alla fall en dryg månads matchuppehåll.

Men först väntar alltså Örgryte IS hemma på Tunavallen. Mot ett ÖIS som inledde säsongen oerhört bra, och som länge var med i toppen av tabellen, men som i de senaste omgångarna haft det lite tyngre och där trepoängarna uteblivit.

LÄS MER: Inför Örgryte IS: Tänk på att komma i tid

Trots uteblivna segrar, så är det ändå ett lag man måste se upp med. Det menar huvudtränaren, Nemanja Miljanovic, inför matchen mot göteborgarna.

– Vi måste ha respekt för dem, för de har bra och skickliga spelare. Örgryte är ett lag som kan vara med i toppen. Det är upp till oss att kliva in till den här matchen med fokus och koncentration, och vi ska försöka avsluta vårsäsongen på ett bra, vettigt sätt.

Det är i stort sätt samma trupp som skall ta sig an Örgryte, som i den senaste matchen mot Östers IF, som slutade mållöst, 0-0, på Myresjöhus Arena i Växjö.

På målvaktssidan kliver dock Cewin Eriksson, från AFC:s U17-lag, in i stället för Anton Miedl-Ohlsson, som varit med i truppen dem senaste matcherna. Meidl-Ohlsson är med distriktslaget nere i Halmstad.

LÄS MER: Motståndarkollen: Örgryte IS

Saknas gör även Felix Michel samt långtidsskadade Luka Mijaljevic och Mihail Ivanov (borta resten av säsongen). Men med i truppen igen efter att ha missat matcherna mot Halmstad och Öster är Oke Akpoveta.

Se truppen i sin helhet nedan:

1. Gianluca Curci
2. Adnan Kojic
3. Kadir Hodzic
5. Gustav Jarl
7. Ferid Ali
8. Ousmane Camara
11. Daniel Miljanovic
16. Samuel Nnamani
17. Ibrahim Blati Toure
18. Oke Akpoveta
20. Mamadou Kouyate
21. Anel Rashkaj
22. Alexander Michel
24. Cewin Eriksson
26. Robert Åstedt
28. Ivan Markovic
77. Zourab Tsiskaridze
94. Wellyson De Oliveira
95. Kermit Erasmus

Det är 19 spelare uttagna. En kommer att placeras på läktaren när matchen startar. Besked vem det blir meddelas i samband med att startelvan publiceras på Facebook en timme före avspark.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson