Fortsatta framgångar i Gothia Cup

19 jul 2018

GOTHIA CUP | AFC Eskilstunas U16-lag är klart för åttondelsfinal i klassen Boys 16.

– Nu hoppas vi att det fina spelet håller i sig under morgondagen, säger tränaren, Oscar Hammar. 

Däremot är det färdigspelat för U15-gänget i SEF Trophy.

AFC:s U16-lag inledde torsdagen med att besegra Lindome GIF med hela 4-0 i 1/32-delsfinalen i klassen Boys 16. Och av bara farten besegrade AFC-grabbarna även Tölö IF från Kungsbacka med 2-1 i 1/16-delsfinalen senare på torsdagskvällen. I åttondelsfinalen väntar nu The Rainbow Team från Sydafrika.

Tränaren, Oscar Hammar, om torsdagens dubbla segrar:

– Först vinst i 32-delsfinalen emot Lindome GIF med 4-0 (Målskyttar: Tarik Resic, Liban Artan, Ebenezer Biregeyi och Eric Robertsson). Sedan en 2-1-vinst i 16-delsfinalen emot Tölö IF, där Liban Artan gjorde det viktiga 2-0-målet. Nu hoppas vi att lagets fina spel ska hålla i sig och att laget tar ytterligare steg under morgondagen, säger han.

Efter att AFC U15 gått igenom gruppspelet obesegrat väntade en tuff åttondelsfinal mot IF Elfsborg i SEF Trophy på torsdagseftermiddagen. I en jämn tillställning var det Boråsarna som till slut drog det längsta stråt och vann med 2-0.

– AFC P03:ors äventyr är slut efter en bra match emot duktiga IF Elfsborg i SEF Trophys 8-delsfinal. En jämn match där tyvärr Elfsborg får två mål de sista 10 minuterna. Laget har gjort ett starkt jobb med avancemanget och visat att de håller en god nivå trots att laget är helt nytt, säger Hammar.

Resultat torsdag:

SEF Trophy, pojkar 15:

1/8-delsfinal

IF Elfsborg – AFC Eskilstuna 2-0

Boys 16:

1/32-delsfinal

AFC Eskilstuna – Lindome GIF 4-0

1/16-delsfinal

AFC Eskilstuna – Tölö IF 2-1

Matcher fredag:

Boys 16

1/8-delsfinal

AFC Eskilstuna – The Rainbow Team (Sydafrika)

Avspark: 09.10, Lemmingvallen 2

Mikael Einarsson