Pressmeddelande: Portugis klar för AFC

23 jul 2018

NYHETER | AFC Eskilstuna har gjort klart med sitt första nyförvärv under sommarfönstret.

Vem är det, då? Det handlar om den 30-årige mittfältaren, Vítor Hugo Gomes Passos, eller Pelé, som han kallas för, från Porto, Portugal.

Han har tillhört klubbar som Inter, FC Porto, Portsmouth och Real Valladolid samt Olympiakos för att nämna några. Och nu kan vi även lägga till… AFC Eskilstuna på listan.

– Fick en möjlighet att komma hit till Sverige och jag tog den. Är glad över att vara här och ska göra allt för att hjälpa laget att nå allsvenskan.

– Är inte den bästa på att beskriva mig själv, överlämnar det gärna till tränarna och publiken, men skulle ändå beskriva mig själv som central mittfältare, som tycker om att delta i offensiven, men också i defensiven.

– Senast jag var i Sverige var med landslaget, men det var längesedan, så har inte så jättebra koll på Sverige i övrigt.

Du gjorde ditt första träningspass med dina nya lagkamrater idag, några intryck?

– Mitt första intryck var att det är ett spelande och aggressivt lag, och det är en spelstil som passar mig bra, säger Pelé, som senast tillhörde Anorthosis Famagusta, hemmahörande i den cypriotiska högstaligan.

Så här kommenterar Azad Budak, klubbens vd, nyförvärvet:

– En väldigt meriterande, ödmjuk och erfaren spelare, som vi försökte få hit redan i vintras, men av olika anledningar drog det ut på tiden. Nu fick vi dock ihop en övergång.

– Vi har en väldigt ung spelartrupp, och vi känner att han kommer in med den erfarenhet och respekt som behövs, för att vi har spelare som behöver lära sig mycket utav honom.

– Sedan har han egenskaper som vi kanske saknat under våren. Han har en riktigt fin fot, han skjuter på distans, och det är något vi saknat, säger Budak.

Namn: Pelé (Vítor Hugo Gomes Passos)
Position: Mittfältare
Född: Porto, Portugal
Ålder:
30 år
Längd: 187 cm

Mer information om spelaren? Klicka HÄR.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson