Oscar Hammar om resultatet i Gothia Cup: ”Vi är supernöjda”

26 jul 2018

UNGDOM | Känslan inför turneringen var att AFC:s 02:or kunde gå hela vägen i Boys 16-klassen, berättar Oscar Hammar.

Och man var på god väg. Men i kvartsfinalen tog det stopp mot Jockey Club de Rosario från Argentina, som vann efter straffar.

I årets Gothia Cup-upplaga deltog AFC Eskilstuna i två klasser: SEF Trophy, pojkar 15 och Boys 16.

Bäst gick det för AFC:s 02:or, i Boys 16-klassen, som tog sig enda till kvartsfinal. Där fick AFC-grabbarna sedan se sig besegrade av Jockey Club de Rosario från Argentina, som vann med 3-2 efter straffar.

– AFC var det bättre laget och man skapade fler chanser. De gör också ett mål, men blir bortdömt för offside, som var tveksam. Hade de spelat fem-tio minuter till hade AFC gjort ett mål. Därför var det snöpligt när det blev förlust på straffar, säger Oscar Hammar, koordinator för ungdomslagen.

Oscar Hammar berättar vidare att besvikelsen var stor efter kvartsfinalförlusten.

– Men ganska snabbt vände det, och jag tror de (spelarna) kände sig ganska nöjda. Dagen efter när vi satt i bussen på väg hem så fanns det en stolthet, och en viss känsla av att det kunde ha gått hela vägen.

Och om AFC hade gått vidare, så hade det kunnat bli en ”drömsemifinal” mot lokalkonkurrenten, BK Sport. Men nu blev det blev respass även för dem i kvartsfinalen.

I SEF Trophy, pojkar 15-klassen gick det bra. AFC (03:or) tog sig vidare ifrån gruppen. Efter oavgjorda resultat mot IK Sirius (2-2) och Jarlabergs IF (2-2) blev det seger (2-0) i sista gruppspelsmatchen mot Varbergs BoIS.

– När vi anmälde oss till den här klassen i april, så hade vi sex 03:or i föreningen, så vi fick ihop gruppen snabbt. Då sa vi: Tar vi oss vidare ifrån gruppen så har vi gjort det bra, och det gjorde vi.

I åttondelsfinalen väntade sedan IF Elfsborg – som blev för tuffa, och Boråsarna vann med 2-0.

–  Vi hängde med dem bra i första halvleken. Sett till målchanserna var det ganska jämnt. I den andra halvleken var Elfsborg klart bättre än oss. De var lite mer rutinerade, hade bra tydlighet i sättet de spelade, medan vi saknade lite kilon samt erfarenhet, men vi var inte så långt ifrån, säger Oscar Hammar som sammanfattar årets turnering så här:

– Vi är supernöjda!

I skrivande stund är det fortfarande uppehåll för AFC:s ungdomslag från sina respektive serier. Men i början och mitten av augusti drar det igång igen.

SEF Trophy, pojkar 15

Gruppspelet i sin helhet:

AFC Eskilstuna – IK Sirius 2-2
Jarlabergs IF – AFC Eskilstuna 2-2
AFC Eskilstuna – Varbergs BoIS 2-0

A-slutspel

1/8-delsfinal:

IF Elfsborg – AFC Eskilstuna 2-0

###

Boys 16

Gruppspelet i sin helhet:

Eton College – AFC Eskilstuna 0-2
AFC Eskilstuna – Hovås-Billdals IF 2-1
AFC Eskilstuna – Bangalore Soccer Academy 15-0

A-slutspel

1/32-delsfinal:

AFC Eskilstuna – Lindome GIF 4-0

1/16-delsfinal:

AFC Eskilstuna – Tölö IF 2-1

1/8-delsfinal:

AFC Eskilstuna – The Rainbow Team 7-6 (efter straffar)

Kvartsfinal:  

AFC Eskilstuna – Jockey Club de Rosario 2-3 (efter straffar)

Mikael Einarsson
Foto: Peter Robertsson