Pressmeddelande: Hossin Lagoun klar för AFC

27 jul 2018

NYHETER | I tisdags stod han i mål i U21-matchen mot Hammarby IF och höll nollan. Nu är Hossin Lagoun, 22, klar för AFC Eskilstuna. 22-åringen har skrivit på ett treårsavtal.

AFC Eskilstuna har sajnat sin andra spelare under sommarfönstret. Den här gången handlar det om den 22-årige målvakten och svensk-algeriern, Hossin Lagoun, från Malmö.

– Vi är mycket nöjda över att vi lyckats värvat Hossin. Han är en ung målvakt som vi både tror och hoppas mycket på, och trots sin unga ålder är han väldigt erfaren, säger klubbens vd, Azad Budak, och fortsätter:

– Han har visat från dag ett att han trivs och vill vara hos oss.

– Vi anser också att vi hittat målvaktstypen som vi sökt efter, nämligen en som är bra med fötterna, säger Budak.

2014 lämnade skåningen moderklubben, Malmö FF, för att testa på proffslivet i italienska Terracina Calcio. Där var han i en halvsäsong innan karriären fortsatte i de algeriska klubbarna USM Alger och lite senare, RC Arbaa. Han har även hunnit med att vara en sväng i Bulgarien och klubbarna, FK Botev Galabovo, och nu senast, FK Vereya Stara Zagora, innan han nu alltså ansluter till AFC.

Hossin Lagoun, tränat med klubben sedan ett par veckor tillbaka, har redan debuterat – om än inofficiellt. I tisdags höll han nämligen nollan i U21-matchen mot Hammarby IF, som slutade 0-0.

Kontraktet är tecknat över tre säsonger.

FAKTA
Namn: Hossin Lagoun
Position: Målvakt
Ålder: 22 år (4 december, 1995)
Född: Malmö
Längd: 198 cm
Tidigare klubb: FK Vereya Stara Zagora

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson