Pressmeddelande: Christian Miljevic stärker upp offensiven

29 jul 2018

NYHETER | AFC Eskilstuna har gjort klart med sitt tredje nyförvärv under sommarfönstret. Det rör sig om, Christian Miljevic, 26, som stärker upp offensiven inför höstsäsongen. ”En spelare vi tror kommer bidra mycket i vårt offensiva spel”, säger Nemanja Miljanovic. 

Han var med och visade upp sig på träningslägret i Vitryssland. Trots bra prestationer i de båda träningsmatcherna mot FC Vitebsk och Dynamo Minsk blev det till slut inte någon övergång innan serien drog igång.

Men nu, när höstsäsongen ska till att sparka igång igen efter nästan en månads uppehåll är det klart att den 26-årige Norrköpingskillen, Christian Miljevic, ansluter till AFC.

– Med Christian får vi in en duktig kantspelare, som är bra en mot en och som har känsliga fötter, säger klubbens vd, Azad Budak. 

AFC-tränaren, Nemanja Miljanovic, fyller i: 

– Han har ett bra skott, bra inlägg – kort och gott en spelare som vi tror kommer att hjälpa oss i den sista tredjedelen. 

Christian Miljevic, som deltog i U21-matchen mot Hammarby IF i tisdags, har en lång sejour i Grekland bakom sig. 26-åringen har bland annat tillhört PAS Lamia, Veria F.C. och nu senast, Trikala F.C. Han har även varit en sejour i Italien och Brescia Calcios U19-lag. 

Kontraktet är skrivet över ett och ett halvt år och han är spelklar och tillgänglig för spel till bortamatchen mot Örgryte IS på måndag kväll. 

FAKTA
Namn: Christian Miljevic
Position: Yttermittfältare
Ålder: 26 år (15 juli, 1992)
Född:  Norrköping
Längd: 178 cm
Vikt: 73 kg
Tidigare klubb: Trikala FC (Grekland)

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson