Mållöst på Gamla Ullevi – i höstpremiären

31 jul 2018

GAMLA ULLEVI | AFC Eskilstuna fick nöja sig med en poäng i höstpremiären. Bortamatchen mot Örgryte IS på måndagskvällen slutade oavgjort, 0-0. ”Vi går alltid för tre poäng, men tillslut får vi vara nöjda med en poäng”, säger huvudtränaren, Nemanja Miljanovic.

AFC Eskilstuna avslutade vårsäsongen med att spela oavgjort (0-0) mot Örgryte IS hemma på Tunavallen.

När höstsäsongen drog igång igen på måndagskvällen, efter en dryg månads uppehåll, var det åter ÖIS som stod för motståndet – den här gången på Gamla Ullevi.

Och även denna gång klev båda lagen av planen med varsin poäng.

– Det var på något sätt en liten avslagen match. Kanske på grund av vädret, för det var väldigt kvavt, säger huvudtränaren, Nemanja Miljanovic, och fortsätter:

– ÖIS kändes lika defensivt inriktade, som när vi mötte dem hemma. Så det var ganska vårt att skapa chanser. Vi lyckades med de i början av den andra halvleken, men tyvärr gör vi inte mål.

– Men det som är bra och positivt är att vi inte släpper till något bakåt. Tror inte ÖIS har en enda chans, förutom på fasta situationer. Vi försvarade bra, och så lyckas vi få med oss poäng, vilket vi får vara nöjda med, även om vi alltid går för tre poäng, säger AFC-tränaren.

För första gången den här säsongen klev Kerfala Cissoko in från start, och anfallaren fick visa vad han gick för i drygt 75 minuter innan han byttes ut.

Efter matchen fick han beröm av ”Mance” för sitt slit uppe på topp.

– För att vara hans första match, så var det helt okej – godkänd insats. Ganska trygg med bollen, kanske lite nervös, slog bort lite bollar, men jag tycker han skötte sig bra.

Även Christian Miljevic fick göra sina första minuterar i AFC-tröjan, när mittfältaren byttes in med dryga tio minuter kvar av matchen.

– Det var en ganska tajt match – från början till slut. Vi hade chanser där vi kunde ha straffat dem, så det var lite surt att vi inte fick med oss tre poäng.

Din insats, då? Hoppade in med drygt tio minuter kvar. Går det att göra någon bedömning?

– Fick ett par bollar och en frispark. Tio minuter kanske var lite för lite, men det kommer komma mer, säger debutanten.

Härnäst väntar Halmstads BK hemma på Tunavallen på söndag, avspark 17.30. Biljetter köpes enklast på hemsidan. Klicka HÄR för att komma till biljettsidan.

Så startade AFC: 

1. Gianluca Curci
2. Adnan Kojic
3. Kadir Hodzic
8. Ousmane Camara
16. Samuel Nnamani (ut: 82)
21. Anel Rashkaj
22. Alexander Michel
26. Robert Åstedt
42. Kerfala Cissoko (ut: 74)
77. Zourab Tsiskaridze
94. Wellyson De Oliveira

Bänken: 

5. Gustav Jarl
7. Ferid Ali
13. Mamadouba Diaby
14. Christian Miljevic (in: 82)
18. Oke Akpoveta (in: 74)
20. Mamadou Kouyate
24. Wille Jakobsson (mv)

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson