Nemanja Miljanovic inför Varberg: ”Kommer bli en krigarmatch”

10 aug 2018

INFÖR VARBERGS BOIS | ”En intensiv krigarmatch”. Så tror tränaren, Nemanja Miljanovic, att lördagens bortamatch mot Varbergs BoIS på Påskbergsvallen kommer att bli.

– Det laget som gör minst misstag kommer vinna matchen, säger AFC-tränaren.

AFC Eskilstuna kliver in till matchen mot Varbergs BoIS på lördag eftermiddag med en viktig 2-1-seger över toppkonkurrenten, Halmstads BK, i ryggen. Trots en man mindre på banan i över 70 minuter efter att lagkaptenen, Anel Rashkajs, blivit utvisad i den 24:e minuten.

– Grabbarna ska ha en extra eloge, för att vi med en man mindre kunde stå emot mot ett så pass bra lag som Halmstad, säger Nemanja Miljanovic.

Men nu är det alltså Varbergs BoIS som väntar på bortaplan. Vårmötet på Tunavallen slutade oavgjort, 2-2. AFC-tränaren kommer ihåg matchen mot hallänningarna så här:

– Vi låg under efter den första halvleken med 0-1.

– I den andra halvleken spelade ut Varberg totalt, och vände matchen till 2-1. Tror de kom till vårt straffområde en eller två gånger, utan att de var några större chanser, men de lyckades ändå göra ett mål. Så det var synd att vi tappade poäng som vi gjorde, och det kändes som att vi förlorade.

– Nu är det en lite annorlunda situation. Varberg ligger på negativ kvalplats, medan vi ligger på kvalplats där uppe.

– De kämpar för att överleva, vi kämpar för att behålla platsen där uppe i toppen. Och jag tror det kommer att bli en intensiv och riktig krigarmatch. Där det känns som att: De laget som gör minst misstag kommer att vinna matchen.

Förutom Anel Rashkaj saknas även Ibrahim Blati Toure och Kadir Hodzic på grund av avstängning.

– Det är tre spelare, kreativa spelare, som betyder väldigt mycket i vårt offensiva spel, men också i det defensiva. Vi får se hur vi trixar till det, för att få en stark och bra startelva, så att vi kan matcha dem, säger Nemanja Miljanovic.

Truppen mot Varberg:

Gianluca Curci
Adnan Kojic
Pelé
Gustav Jarl
Ferid Ali
Ousmane Camara
Daniel Miljanovic
Mamadouba Diaby
Christian Miljevic
Samuel Nnamani
Oke Akpoveta
Felix Michel
Mamadou Kouyate
Alexander Michel
Robert Åstedt
Hossin Lagoun
Zourab Tsiskaridze
Wellyson De Oliveira

Avspark: 16.00, och för er som inte kan ta er till Varberg visas matchen på CMore. Klicka här för att komma till sändningen. För er som har planerat att besöka Varberg och Påskbergsvallen, så är det gratis entré.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson