Oavgjort mot Varberg – igen

12 aug 2018

PÅSKBERGSVALLEN | Christian Miljevic gav AFC Eskilstuna ledningen med ett vackert frisparksmål i slutet av den första halvleken. Men trots det vackra målet fick AFC resa hem till Eskilstuna med bara en poäng i bagaget.

Precis som vårmötet på Tunavallen, som slutade 2-2, fick AFC Eskilstuna bara med sig en poäng ifrån lördagens bortamöte med Varbergs BoIS.

– Vi visste att det skulle bli ett tufft motstånd, sade Nemanja Miljanovic på presskonferensen efter matchen.

Christian Miljevic gav AFC ledningen i den 42:a matchminuten. Ferid Ali drogs omkull några meter utanför straffområdet. Fram stegade Miljevic och drog till – över muren och upp i krysset. Otagbart för Matthew Robert Pyzdrowski i hemmamålet.

I den andra halvleken föll Eskilstunalaget tillbaka i banan en aning – något hemmalaget skulle ta tillvara på. Efter en dryg timmes spel kvitterade hallänningarna. Joel Palmquist höll sig framme och slog in en målvaktsretur.

Båda lagen hade sedan varsin chans att avgöra. Bästa chansen fick dock AFC:s Samuel Nnamani i slutet av matchen.

Ferid Ali fick en djupledsboll av inbytte Felix Michel, tog sig in i straffområdet och spelade in bollen i mitten till en helt fristående Nnamani, som bara skulle raka in bollen i öppet mål – men anfallaren fick felträff och missade, och matchen slutade oavgjort, 1-1.

– Tycker första halvlek var lite mer vår, där vi lyckades göra mål, på frispark som han (Christian Miljevic) gör det bra på.

– Egentligen ska vi vara nöjda med en poäng. Vi möter ett bra lag idag (läs: lördag), som inte lät oss spela vårt spel. Till slut känns det som ett rättvist resultat, sade Miljanovic.

Så startade AFC:

Gianluca Curci – Mamadouba Diaby, Alexander Michel, Zourab Tsiskaridze, Adnan Kojic – Wellyson De Oliveira (ut: 74), Robert Åstedt – Ousmane Camara, Ferid Ali, Christian Miljevic (ut: 76) – Samuel Nnamani (ut: 83)

Avbytare:

Lagoun Hossin (mv), Pelé, Gustav Jarl (in: 76), Daniel Miljanovic, Oke Akpoveta (in: 83), Felix Michel (in: 74), Mamadou Kouyate


Se presskonferensen efter matchen med de båda tränarna. 

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson