Pressmeddelande: Bajram Ajeti klar för AFC

12 aug 2018

NYHETER | Sist att ansluta till AFC Eskilstuna innan det svenska transferfönstret stängde vid midnatt blev Bajram Ajeti, 29, från Norge. Anfallaren har skrivit på för säsongen ut, och kommer närmast från spel med allsvenska IF Brommapojkarna.

Det har rört på sig i AFC:s trupp under sommaren. Bland annat har de båda mittfältarna, Ivan Markovic och Rinor Nushi (Västerås SK), lämnat föreningen. In har i stället Pelé, Wille Jakobsson, Hossin Lagoun och Christian Miljevic kommit.

Och dagen innan det svenska transferfönstret stängde vid midnatt, natten till söndagen, blev det klart att den norske anfallaren, Bajram Ajeti, förstärker AFC inför höstsäsongen.

Azad Budak, klubbens VD, säger så här om värvningen:

– Vi försökte värva Ajeti redan i vintras, men då skrev han på för Brommapojkarna.

– Det är en teknisk och rörlig forward med ett bra avslut – en målskytt – som vi värvar, och som vi tror kommer passa bra in i sättet som vi vill spela fotboll på, säger Budak.

– Vi är mycket glada över att vi lyckats knyta Ajeti till oss, då han hade anbud från andra klubbar.

Den Kosovo-födde, Bajram Ajeti, som växt upp och bott större delen av sitt liv i Norge, kom till svensk fotboll förra säsongen. Under sommaren 2017 skrev anfallaren på för Gefle IF och på elva matcher i Superettan gjorde norrmannen elva mål.

Inför säsongen 2018 skrev han på för den allsvenska nykomlingen, IF Brommapojkarna. Men sejouren i BP blev inte alls långvarig och efter åtta matcher lämnade 29-åringen klubben.

Kontraktet är skrivet säsongen ut och han är spelklar till hemmamatchen mot Jönköpings Södra.

Mikael Einarsson
Foto: Henke Råssmo/IF Brommapojkarna