U21: Nyförvärvet presenterade sig direkt

14 aug 2018

U21 | Nyförvärvet, Bajram Ajeti, gjorde två mål i kvällens 3-0-seger över Gefle IF i Folksam U21 Allsvenskan.

AFC besegrade Gefle IF med 3-0 i kvällens U21-match hemma på Tunavallen.

Matchens första mål kom redan i den fjärde minuten, inprickat av nyförvärvet, Bajram Ajeti. Och det skulle komma mer från norrmannens högerfot.

I den 22:a minuten klev anfallaren fram och skruvade in en frispark, bara någon meter utanför straffområdet. Otagbart för Gefle-målvakten.

Det tredje målet gjorde sedan Stephan Aziz, efter jätteslarv hos bortalaget, i den andra halvleken. Aziz snappade upp en för dåligt slagen hemåtpass och kunde ensam med målvakten rulla in 3-0-målet.

Resultatet stod sig sedan matchen ut.

Tränaren, Jawad Al Jebouri, efter matchen:

– I den första halvleken är det självklart att vi skall ta kommandot, med de laget vi mönstrade (flera a-lagsspelare). Sedan hade vi kommit överens om att de bara skulle spela en halvlek, eftersom vi har tre matcher på en vecka.

– Men de som kommer in i den andra halvleken, både från (Eskilstuna) City och våra egna juniorer, gör en bra match. De imponerade. Också en eloge till Gefle som kämpade matchen igenom.

Två mål av Bajram, vad säger du om det?

– Nu har han presenterat sig på den här nivån, och förhoppningsvis kan han prestera på samma sätt till helgen, säger Al Jebouri.

Segern var AFC:s första under slutspelsserien och efter tre omgångar parkerar Eskilstunalaget på andra plats. I en rätt haltande tabell, ska sägas.

Så startade AFC:

Hossin Lagoun – Kadir Hodzic, Tomas Basil (U19), Gustav Jarl (k), Daniel Miljanovic – Anel Rashkaj, Mamadou Kouyate – Michael Kargbo, Stephane Aziz (provspelare), Kerfala Cissoko – Bajram Ajeti

Bänken:

Wille Jakobsson (mv) (speltid i andra), Benjamin Bezudde (speltid i andra), Ismet Lushaku (speltid i andra), Robin Norlin (speltid i andra), Robin Twine (speltid i andra), Gilbert Ishimwe (speltid i andra)

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson