AFC samarbetar med Mötesplatser för personer med funktionsnedsättningar

15 aug 2018

SOCIALT ENGAGEMANG | AFC Eskilstuna har i dagarna ingått ett samarbete med Mötesplatser för personer med funktionsnedsättningar. AFC vill vara med och skapa bättre möjligheter för ungdomar samt funktionsnedsatta.
– Vi är inte bara en elitfotbollsklubb, vi har också ett socialt uppdrag, säger Tommy Sundholm.

Annia Carsemark, som är mötesplatskoordinator på Eskilstuna kommun, berättar vad Mötesplatser för personer med funktionsnedsättningar är för något:

– Det är en öppen verksamhet som jobbar ute på befintliga arenor och har aktiviteter och sociala samvaro för besökare. Vår målgrupp är personer med funktionsnedsättningar, kan vara psykiska, intellektuella eller neuropsykiatriska.

– Vårt mål är att bryta den sociala isoleringen genom att ge social samvaro samt kunna öka delaktigheten i samhället. Genom att samarbeta med olika fritidsföreningar och kultur och fritid, och vårt syfte med det samarbete är att våra besökare ska kunna knyta nya kontakter och kunna öka livskvaliteten, och det skall vara kravlöst.

Tommy Sundholm, klubbens marknadschef, berättar varför man valt att samarbeta med Mötesplatser för personer med funktionsnedsättningar:

– AFC Eskilstuna är en elitfotbollsklubb – men inte bara det, utan vi har också ett socialt uppdrag som vi tagit på oss.

– Vi vill skapa bättre möjligheter för ungdomar, funktionsnedsatta och andra. Vi vill helt enkelt bidra med att öka livskvalitén för många människor, och i det sammanhanget har vi nu börjat ett samarbete med Mötesplatser för personer med funktionsnedsättningar inom Eskilstuna kommun.

Hur kommer det här samarbetet se ut?

–  Spelare kommer att besöka de här mötesplatserna och berätta om vår verksamhet, och på så sätt öka deras intresse – både för aktivitet samt deltagande i våra matcher, där vi kommer att stå för matchbiljetterna.

Vad hoppas du att responsen blir?

– Att besökarna på mötesplatser ska tycka det är roligt att gå på våra matcher, helt enkelt.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson