Kermit Erasmus lämnar AFC

17 aug 2018

NYHETER | Kermit Erasmus lämnar AFC Eskilstuna efter en halv säsong i klubben. Sydafrikanen flyttar till den portugisiska högstaligan och Vitória Futebol Club.
– AFC har gett mig kärleken till sporten tillbaka, säger Kermit Erasmus.

Den 28-årige sydafrikanen, Kermit Erasmus, lämnar AFC Eskilstuna för spel i Vitória Futebol Club, hemmahörande i den portugisiska högstaligan.

– Jag är tacksam över den möjlighet klubben gett mig, att få komma hit (Eskilstuna och AFC) och spela nästan varje match, säger Erasmus och fortsätter:

– Målet var att få spela kontinuerligt och att vid den här tiden få möjlighet att gå vidare i min karriär. Kan inget annat än att tacka klubben, alla spelarna som varit med och bidragit. Det har inte varit lätt, men det har varit värt det.

Kermit Erasmus anslöt till klubben med mindre än veckan kvar till hemmapremiären mot IK Brage, tidigare i vår.

Sitt första framträdande i AFC-tröjan kom först i den tredje omgången, när 28-åringen byttes in i den första halvleken, i 4-0-segern över IFK Värnamo hemma på Tunavallen.

Första målet kom sedan i omgången efter, i 2-0-segern över Helsingborgs IF. Totalt blev det två fullträffar och elva matcher (varav två inhopp) i den orangea dressen.

– När jag kom till AFC sade jag att jag hade saknat sporten, men klubben har gett mig tillbaka kärleken till sporten.

Vad kommer du ta med dig härifrån nu när du går vidare?

– Lagsammanhållningen är något som jag kommer ta med mig härifrån. Ja, det händer att vi tjafsar, men så är det i vilken familj som helst. Vi vet hur vi ska lösa det och sedan gå vidare.

– Kommer sakna laget och spelarna. Klubben har inte mycket resurser, men den passion som jag ser genomsyra hela föreningen gör att jag är stolt över att fått vara en del utav AFC-familjen, säger Kermit Erasmus.

Så här kommenterar klubbens vd, Azad Budak, tappet av sydafrikanen:

– Det är aldrig kul att tappa en spelare, speciellt inte en spelare med den kvaliteten som han besitter, och som var omtyckt av laget samt ledarna, säger han och fortsätter:

– Vi hade en plan när vi fick över honom till oss, för det är inte lätt att locka hit den typen utav spelare, med den kvalitén, och speciellt inte med de resurserna vi jobbar med. Vi förklarade för honom hur vi jobbar, och vad som krävs och vad vi förväntar utav honom.

– Sedan var det upp till oss, från klubbens sida, att få honom motiverad. För gör han det bra, och det dyker upp någonting, så är vi villiga att prata. Vilket har hänt i den här situationen.

– När vi värvar spelare försöker vi scouta spelaren så mycket det går, och när det gäller kvaliteten hos Erasmus fanns det inget att prata om. Visst, han hade inte spelat på ett tag innan han kom till oss, men vi visste att han skulle komma in i det ganska så snabbt. Vi har sett hur bra han mått här och han åker härifrån med tungt hjärta, säger Azad Budak.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson