Samuel Nnamani frälste AFC i absolut sista sekund

19 aug 2018

SUPERETTAN | Inhoppare i den 64:e minuten – och segernickare i matchens sista sekunden (93:e). Samuel Nnamani såg till att AFC Eskilstuna fick med sig samtliga poäng ifrån lördagens hemmamatch med Jönköpings Södra, och befäste därmed tredje platsen.

Först: Bajram Ajeti gjorde debut i AFC-tröjan i tävlingssammanhang, när norrmannen startade på topp mot Jönköpings Södra. Det mest dramatiska ifrån den första halvleken, från hemmalagets sida, var annars att målvakten Gianluca Curci, tvingades kliva av i den sextonde minuten på grund av skada.

In kom Hossin Lagoun, som även han fick göra debut i AFC-tröjan i Superettan. I U21-serien, däremot, har skåningen redan hunnit med ett par matcher. Och Lagoun fick att göra, men inte svårare än att han kunde avvärja – både av egen kraft och med hjälp av översidan på ribban. Samt egna lagkamrater.

Den andra halvleken såg till stora delar ut som den första, där AFC hade mycket boll, rullade och rullade, men där Jönköpings Södra försvarade sig bra, och smålänningarna var absolut inte ofarliga när man stack upp i anfall. Bland annat vaskades två chanser fram inne i straffområdet i slutet av matchen, men bägge gångerna var AFC-spelare i vägen.

I den 64:e minuten byttes Samuel Nnamani in i stället för Ousmane Camara. Ett byte som skulle visa sig bli väldigt lyckad. Vi är inne i matchens absoluta slutskede, endast sekunder återstår. Zourab Tsiskaridze fick en boll av Kadir Hodzic djupt ned till vänster på offensiv planhalva.

Tsiskaridze skickade in bollen på ett tillslag, in i straffområdet. Högst nådde Samuel Nnamani, som nickade bollen på mål – och också i mål, efter att Jönköpings Södras målvakt, Frank Pettersson, inte lyckats styra undan den.

Segern innebär att AFC nu är fyra poäng före tabellfyran, HBK.

Så startade AFC:

Gianluca Curci (ut: 16) – Kadir Hodzic, Zourab Tsiskaridze, Alexander Michel – Robert Åstedt, Ibrahim Blati Toure – Ousmane Camara (ut: 64), Anel Rashkaj (lagkapten), Christian Miljevic (ut:81) – Bajram Ajeti

Bänken:

Pelé, Gustav Jarl (in: 81), Ferid Ali, Samuel Nnamani (in: 64), Felix Michel, Hossin Lagoun (mv) (in: 16), Kerfala Cissoko

Nästa hemmamatch är måndagen den 3:e september, mot GAIS.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson