U21: Målkalas mot Norrköping

28 aug 2018

U21 | Underläge med 1-2 i paus, och 1-3 direkt i inledningen av den andra halvleken. Då vaknade AFC, gjorde fem mål och vann till slut över IFK Norrköping med 6-3 i Folksam U21 Allsvenskan Norra. Ferid Ali noterades för hela fyra mål.

Tränare, Jawad Al Jebouri, sade så här efter matchen:

– Vi startade matchen lite trögt och de får ta ledningen två gånger om under den första halvleken, säger han och fortsätter:

– Men vi pratade om det i halvtid, att vi behövde fler ledare ute på plan, och att vi behövde visa lite mer karaktär. Vilket vi också går ut och gör.

– De offensiva spelarna där uppe, med bland annat Oke (Akpoveta) och Ferid (Ali), tog tag i matchbilden och såg till att vi tog rätt beslut, spelade mycket enklare, mycket snabbare, så att Norrköping fick det svårare att försvara.

– Vi mötte ett yngre lag, och de ska inte orka med oss i 90 minuter, men så länge de är med så gör de ett bra jobb. De har mycket energi i början, går för det, men seniorfotboll handlar om att orka 90 minuter, säger Al Jebouri.

Vi tar det snabbt ifrån början:

Gästande Norrköping tog ledningen med 0-1 innan Ferid Ali kvitterade. Och det skulle komma mer ifrån mittfältaren, mycket mer.

Innan halvleken var över hade gästerna dock åter tagit ledningen, en ledning som bortalaget sedan ökade på ytterligare, kort in på den andra halvleken.

Då vaknade hemmalaget, och just Ferid Ali, som både reducerade (2-3) och kvitterade (3-3, efter en vacker lobb över målvakten) innan Ousmane Camara såg till att fullborda vändningen med sitt 4-3-mål.

Inhoppande, Daniel Miljanovic, ökade sedan på till 5-3 innan Ferid Ali, med sitt fjärde mål för eftermiddagen, fastställde slutresultatet till 6-3.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson