Ibrahim Blati Touré lämnar AFC Eskilstuna

29 aug 2018

NYHETER | Mittfältaren med nummer 17 på ryggen, Ibrahim Blati Touré, lämnar AFC Eskilstuna för spanska division två-laget Córdoba CF. ”Det är klart att vi hade velat behålla Blati, men vi visste redan när vi tog in honom, att det här är en spelare som är för bra för Superettan”, säger Azad Budak.

Han anslöt till AFC Eskilstuna ett par veckor innan Superettan drog igång och under den första halvan av säsongen har han varit en AFC:s, och kanske hela Superettans, bästa spelare.

Nu står det dock klart att Ibrahim Blati Touré lämnar AFC. Ny klubbadress blir Córdoba CF, hemmahörande i den spanska andraligan.

Sportchefen, Azad Budak, säger så här om varför AFC, som just nu ligger trea i Superettan, valt att släppa Blati Touré, vars avtal går ut efter säsongen, redan nu:

– Flera klubbar har följt och visat sitt intresse för Blati under den första delen av säsongen.

– När Córdoba dök upp med någonting konkret, så fick vi överväga. Nu ska han i väg på landslagsuppdrag med Burkina Faso, som är väldigt viktigt för honom. Det skulle innebära att han på grund av det missar ett par matcher med oss i slutspurten av säsongen. Nu nådde vi en bra överenskommelse med Córdoba, som kändes rätt för oss, därför valde vi att släppa Blati redan nu, säger Budak.

–  Det är klart att vi hade velat behålla Blati, men vi visste redan när vi tog in honom, att det här är en spelare som är för bra för Superettan, så vi har varit medvetna om att det här kunde hända.

– Det fanns också en önskan från spelarens sida att gå. Dels för att det är ett bra steg för honom i karriären, dels för att han nu kommer vara närmare sin familj, som är bosatta i Spanien.

– Det är inte många Superettan-klubbar som inom en månad fått i väg en spelare till högstaligan i Portugal, och en annan till andraligan i Spanien. Vilket tyder på att vi gör rätt i vår rekrytering, säger Azad Budak som samtidigt är noga med att poängtera att han är väldigt nöjd med spelarna som är kvar, som skall ta den här säsongen i mål:

– Vi har en väldigt bra trupp, som vi både har och känner stort förtroende för.

Totalt blev det 16 (varav ett inhopp) framträdanden i AFC-tröjan för mittfältaren från Burkina Faso.

Klubben vill passa på att tacka Blati Touré för hans tid i AFC Eskilstuna och samtidigt önska honom ett stort lycka till med kommande uppdrag.

Gustav Oskarsson
Foto: Mikael Einarsson

Publicerad: 20:30
Uppdaterad: 21:42