Dags att dra igång en ny säsong

30 aug 2018

FUTSAL | På måndag drar AFC Futsal igång en ny säsong, i en ny division. ”Alla är väldigt spända över säsongen som kommer”, säger Halsho Gomei.

När AFC Futsal sparkar igång en ny säsong på måndag, så gör laget det med i stort sätt samma trupp som förra säsongen, berättar Halsho Gomei, futsal-lagets ordförande.

– Den ser väldigt bra ut. Den ser ut som förra säsongen, med lite nya tillskott.

Något nyförvärv du kan berätta om nu?

– Nej, ingenting jag kan berätta om nu (skratt).

Förra säsongen slutade med mer eller mindre succé.

Under sin första säsong tog AFC inte bara hem serien i överlägsen still (8 segrar på 8 matcher), även i kvalet gjorde man bra ifrån sig, i ett kokande Stiga Sports Arena.

Nu väntar spel i division 1 kommande säsong, och där är målsättningen solklar.

– Målsättningen är att ta klivet upp till SFL (Svenska Futsalligan). Det finns inget annat. Vi vill inte ha något mellanår i division 1, utan med den här truppen, och med de nya spelare som kommer in, så är det bara raka vägen.

Hur bra koll har ni på motståndarna den här säsongen?

– Ingen koll egentligen, men de vi vet är att vi har ett lag med som vi mötte redan förra säsongen (Elastico FC, från Köping), men mer än så vet vi inte. Det är dem som skall ha koll på oss.

Halsho Gomei berättar att man har två träningsmatcher inbokade. Den första spelas den 7:e oktober mot Falcao Futsal Club hemma på Stiga Sports Arena, och den andra mot Söder Futsalklubb den 21:a oktober, också den i Stiga. Mer om tider kommer senare.

Och på tal om just Stiga Sports Arena. Där kommer AFC husera den kommande säsongen, efter att förra säsongen inlett i Vilstahallen.

– Den här säsongen kommer vi bara spela på Stiga. Vi har fått jättemycket hjälp utav kommunen, och det kommer att vara vår hemmaplan från och med nu.

Vad kommer det betyda att ni nu får vara där permanent?

– Jättemycket. De som var där under kvalet vet vilken stämning det var, vilket tryck det var – publiken bidrog till allting, säger Halsho Gomei.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson