Adnan Kojic poängräddare på Stora Valla i matchens sista minut

08 sep 2018

SUPERETTAN, OMGÅNG 22 | 1-0-ledning i halvtid, efter mål av Bajram Ajeti på straff. Men i den andra halvleken vände Degerfors på steken. Sista ordet fick dock AFC och Adnan Kojic. I den 89:e minuten kvitterade högerbacken till 2-2.

Bajram Ajeti gav AFC ledningen på straff i den 29:e minuten. Efter att Kadir Hodzic dragits ned till vänster innanför straffområdet.

I den andra halvleken kom Degerfors tillbaka.

Först kvitterade Kevin Wright till 1-1, efter att Degerforsspelaren snott bollen av Anel Rashkaj på offensiv planhalva, vandrat mot mål och med ett distinkt skott placerat in kvitteringen nere vid Gianluca Curcis högra stolpe.

Och tio minuter senare kunde Marcus de Bruin, helt ostört, nicka in ledningsmålet, vid den bortre stolpen.

Gustav Jarl, som kom in i den 78:e minuten, fick sedan ett jätteläge att kvittera, till höger inne i straffområdet, men ytterbacken fick för mycket fot under bollen och den flög ett par meter över målet.

Inget mål den gången – men kvitteringen skulle komma.

Felix Michel spelade bollen till Adnan Kojic, som hade tagit sig in till höger i straffområdet. Högerbacken gjorde inget misstag utan pricksköt in 2-2-målet i den 89:e minuten.

– Ah, det var skönt för stunden, men vi ville fortsätta trycka på, vi ville vinna den här matchen.

– Första halvlek: Stabil, 1-0-ledning och de har ingenting alls. I den andra halvleken startar de mycket bättre än oss, vi sjunker ned lågt och tappar lite onödiga bollar. Planen påverkade ganska mycket och så får de in 2-1 där, säger högerbacken som inte direkt var imponerade över gräsmattan:

– Den var katastrofal, skulle jag säga. Den var mjuk, och ju längre matchen gick, desto mer släppte den. I den andra halvleken var den katastrof.

Var det grinigt där ute idag?

– Ja, det var det. Domaren gjorde sitt där också. Han gav oss en straff, som skulle ha varit straff, men efter det kändes det som att han kompenserade ganska mycket.

Kan frustrationen över domarens beslutsfattande ha tagit i överhand så pass mycket att spelet blev lidande? Jag upplevde att det gjorde det. Vad säger du? 

– Själv tycker jag inte det, men så klart att det kan vara så. Det är svårt att inte påverkas när så många domslut gick emot oss.

En poäng till slut – bra eller dåligt?

– Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match. Planen, laget – vi vet att Degerfors är starka på hemmaplan, säger Adnan Kojic.

Så startade AFC:
Gianluca Curci – Kadir Hodzic, Zourab Tsiskaridze, Alexander Michel, Adnan Kojic – Felix Michel, Robert Åstedt – Samuel Nnamani, Anel Rashkaj (ut: 74), Christian Miljevic (ut: 78) – Bajram Ajeti (ut: 56)

Avbytare:
Hossin Lagoun (mv), Pelé, Gustav Jarl (in: 78), Ferid Ali (in: 56), Ousmane Camara (in: 74), Oke Akpoveta, Mamadou Kouyate

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson