Uddamålsseger i Uppsala

11 sep 2018

U21 | AFC besegrade Sirius på bortaplan med 2-1 i dagens U21-match. Målen stod Oke Akpoveta och Ousmane Camara för. Segern tar AFC upp till andra plats i slutspelsserien.

– Vi tar kontroll över matchen redan från start och skapar målchanser, får dock inte tillräcklig utdelning, men vi leder ändå välförtjänt med 1-0 efter den första halvleken, säger Jawad Al Jebouri.

– Den andra halvleken startar vi på samma sätt som den första, där vi kontrollerar matchen och skapar målchanser, men som vi inte tar tillvara på. I stället får de (Sirius) en kontring, som sedan resulterar i en straff, och som de tar tillvara på.

– Men vi har tålamod, är lugna och vi fortsätter spela vårt, skapar lägen och tillslut får vi en straff, som Ousmane Camara gör mål på. Vi vinner helt rättvist, säger Jawad.

Samtliga som var uttagna till matchen fick speltid.

– Alla gjorde det bra. Även Jacob (Lackell, från Eskilstuna City) gjorde det bra.

I den andra halvleken fick Wille Jakobsson hoppa in i mål i stället för Hossin Lagoun.

– Han (Lagoun) åkte på en smäll där, och försökte spela vidare, men det gick inte utan han var tvungen att ge med sig och då kom Wille in och han fick göra några svettiga räddningar, säger Al Jebouri.

I och med segern avancerar AFC upp på en andra plats i tabellen. På samma poäng som Hammarby, men med sämre målskillnad.

Det skall dock nämnas att tabellen är rätt haltande. Till exempel har AFC spelat fem matcher, medan Djurgården bara spelat två, och nästa vecka möts de båda lagen i Stockholm.

Mikael Einarsson

Foto: Mikael Einarsson