Oavgjort mot Djurgården

17 sep 2018

U21 | AFC Eskilstuna avslutade U21-säsongen med att spela 3-3 mot Djurgårdens IF på bortaplan på måndagseftermiddagen.

– Vi hamnade i underläge flera gånger i matchen: 0-1, men kvitterar till 1-1. Sedan gör de både 2-1 och 3-1, men vi kommer tillbaka och gör 3-3.

– Vi har till och med en straff, som vi sätter, men som domaren tar ifrån oss. Sedan spelar vi en man mindre de sista tio minutrarna, och ändå fortsätter vi på samma sätt. Bra inställning och bra jobb, säger tränaren, Jawad Al Jebouri efter matchen.

AFC:s mål gjordes av Kerfala Cissoko (1-1 och 3-3) och Oke Akpoveta.

Vad är det som ligger till grund att vi lyckas komma tillbaka och kvittera, skulle du säga?

– Till mångt och mycket inställning. Med inställning kan man komma långt och det är det vi har och ingenting ändras oavsett resultatet.

Matchen mot Djurgården på var den sista i Folksam U21 Allsvenskan slutspelsserien för AFC:s del. I skrivande stund ligger AFC etta i tabellen, en poäng före tvåan Hammarby, men med två matcher mer spelade.

Hur skulle du sammanfatta U21-hösten?

– Bra ändå, tycker jag. Vi har fått många bra matcher, och bra för vissa spelare att få den här tiden.

Vad är det, skulle du säga, som ha varit bra?

– Vi har fått bra matcher, mot bra motstånd. Mot Hammarby, i den första matchen, kom de med ett bra lag, så det var en intensiv match för oss och vissa spelare som inte är vana med det. Sedan att se utvecklingen hos våra juniorer som har kommit upp och hjälpt oss har.

Men om du skulle sätta ett betyg på U21-säsongen som helhet, hur låter det då?

– Det blir klart godkänt. Det tycker jag absolut. Så nu är det bara att blicka fram emot nästa U21-säsong, säger Jawad Al Jebouri.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson