AFC hakar på i toppen

25 sep 2018

SUPERETTAN, OMGÅNG 24 | AFC Eskilstuna krympte avståndet upp till på Falkenbergs FF och den andra allsvenska platsen. Efter 3-0-seger över Östers IF hemma på Tunavallen på måndagskvällen är det nu ”bara” sex poäng upp till hallänningarna.

Efter en minst sagt urusel första halvlek kom AFC Eskilstuna ut som ett helt nytt lag till den andra.

– Vi visste vad som stod på spel. När vi kom in till omklädningsrummet i halvtid hade vi ett seriöst och positivt snack. Sedan går vi allihop ut och ger 110 procent, och vi får utdelning, säger Christian Miljevic.

Samuel Nnamani gav hemmalaget ledningen i den 71:a minuten. Christian Miljevic slog in ett högerinlägg, som gästernas målvakt inte kunde styra undan, och upp vid den bortre stolpen dök Nnamani, som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål.

Fyra minuter senare var det dags igen.

Miljevic drev upp bollen centralt på offensiv planhalva, spelade den på djupet till en springande Ousmane Camara, som tog sig in till vänster i straffområdet. Vid en ganska snäv vinkel sköt Camara in bollen, under målvakten, och in vid den bortre stolpen.

Och på den fjärde tilläggsminuten var det dags för Anel Rashkaj att få göra sitt första mål för säsongen, och sitt första mål i AFC-tröjan. Med en fin bredsida placerade lagkaptenen in 3-0 via kryssribban och in i mål.

– Vad ska man säga? Äntligen fick man göra mål, och det var riktigt skönt att se den gå in i mål.

– Jag har fått höra en massa att jag inte gjort mål. Till och med ifrån min fru har retat mig där hemma, så nu skall jag åka hem och vara gladare än vanligt, sade en leende Anel Rashkaj efter matchen.

Så startade AFC:
Gianluca Curci – Kadir Hodzic, Zourab Tsiskaridze, Alexander Michel Melki, Adnan Kojic – Robert Åstedt, Felix Michel Melki – Samuel Nnamani, Anel Rashkaj, Christian Miljevic – Bajram Ajeti

Avbytare:
Hossin Lagoun (mv), Pelé, Ousmane Camara, Daniel Miljanovic, Oke Akpoveta, Kerfala Cissoko, Michael Kargbo

MATCHFAKTA
AFC Eskilstuna – Östers IF 3-0 (0-0)
1-0 (71) Samuel Nnamani
2-0 (75) Ousmane Camara
3-0 (90+4) Anel Rashkaj
Avslut: 6-1
Hörnor: 3-3
Varningar: 1-1
Publik: 1665 åskådare, Tunavallen
Domare: Granit Maqedonc, Göteborg

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson