Michel Termanini flyttar ”hem” till Palestina

25 sep 2018

NYHETER | Michel Termanini lämnar AFC Eskilstuna efter nästan tre säsonger i klubben. Ny klubbadress blir Hilal Al-Quds Club i Palestina.
– Vill tacka AFC för allt jag lärt mig, säger Termanini.

Inför säsongen 2016 anslöt försvarsspelaren, Michel Termanini, till AFC och Superettan från Limhamn Bunkeflo, som då spelade i division 3.
– Det var ett stort steg att ta, berättar ”Dado” om att ta klivet till ett Superettanlag.
Han fortsätter:
– Man kände sig ensam till en början, men med hjälp utav laget blev det bättre med tiden.
– Första året var jättetufft, andra lite bättre och tredje året släppte allt, säger Termanini.
Under sin första säsong i klubben fick försvarsspelaren var med på resan upp till Allsvenskan. Även om det mestadels blev spel i U21-laget.
Första framträdandet i AFC-tröjan i a-lagsammanhang kom först i hemmamatchen mot Kalmar FF, i den 15 omgången. ”Dado” byttes in med sju minuter kvar av matchen och den allsvenska debut var ett faktum.
– Det var riktigt stort. Från att ha spelat fotboll på gården, till att få göra debut i Allsvenskan.

Nu fortsätter Michel Termanini, som varit borta under större delen av säsongen på grund av landslagsuppdrag, karriären i Hilal Al-Quds Club, som spelar i den palestinska högstaligan.
– Det är ett lag som vunnit ligan de två senaste säsongerna och som nu skall kvala in till den asiatiska motsvarigheten av Champions League.
– Det har varit tre lärorika år, och jag vill tacka AFC för allt jag lärt mig under resans gång, säger 20-åringen.
Sportchefen, Azad Budak, säger så här…
… om övergången:
– Vi har nått en överenskommelse med Hilal Al-Quds Club, där alla parter är nöjda.
… om ”Dado”:
– När han kom till oss i början av 2016 såg man direkt potentialen, och under sin tid hos oss har han utvecklats enormt mycket. Från att vara en okänd Malmögrabb till dit han är på väg idag.
– Det är också det här som är en av AFC:s starkaste sidor, att kunna hitta relativt okända spelare och sedan jobba med dem. Det är roligt att se hur en resa kan gå, och han kommer få en viss status nu när han kommer till sin nya klubb, i och med att han är landslagsman, säger Azad Budak.
Under sin tid i AFC har Michel Termanini varit utlånad till Eskilstuna City och Syrianska FC. Han har också debuterat i det palestinska A-landslaget.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson