AFC reser till Dalarna

05 okt 2018

INFÖR IK BRAGE | När AFC Eskilstuna reser till Borlänge vid lunchtid på fredagen gör man det med ambitionen att dels knappa in på toppduon, Helsingborgs IF och Falkenbergs FF, dels befästa tredje platsen. Klockan 19.00 är det avspark på Domnarvsvallen.

Seriepremiären mot IK Brage i våras slutade oavgjort (0-0) på Tunavallen. I kväll är det AFC Eskilstunas tur att besöka Borlänge-gänget på klassiska Domnarvsvallen.

Förutsättningarna inför matchen? Ja, de är solklara. Seger är ett måste för AFC i fall man fortfarande ska ha chans på en direktplats till Allsvenskan, det menar huvudtränaren, Nemanja Miljanovic.

– Sedan måste vi vara försiktiga. Vi måste i förstahand koncentrera oss på tredje platsen, där vi har Halmstads BK tre poäng bakom oss, säger han.

– För vår del gäller det att, igen, inse matchens betydelse mot Brage. Nu är det också samma planförhållande (konstgräs).

Missar matchen mot dalmasarna gör lagkaptenen, Anel Rashkaj, som är avstängd. Robert Åstedt, som tvingades kliva av i den senaste matchen mot IFK Värnamo, är tveksam till spel mot Borlänge-laget. Mittfältaren finns dock med i bruttotruppen.

– Vi får se hur vi trixar ihop laget, men vi går absolut för att hämta hem tre poäng, säger AFC-tränaren.


Se och hör Nemanja Miljanovic inför bortamatchen mot Brage. 

Truppen:

1. Gianluca Curci
2. Adnan Kojic
3. Kadir Hodzic
4. Pelé
5. Gustav Jarl
7. Ferid Ali
8. Ousmane Camara
9. Bajram Ajeti
11. Daniel Miljanovic
13. Mamadouba Diaby
14. Christian Miljevic
16. Samuel Nnamani
18. Oke Akpoveta
19. Felix Michel Melki
20. Mamadou Kouyate
22. Alexander Michel Melki
24. Wille Jakobsson
26. Robert Åstedt
31. Hossin Lagoun
42. Kerfala Cissoko
77. Zourab Tsiskaridze
99. Michael Kargbo

Startelvan publiceras som vanligt en timme före avspark här på hemsidan. Matchen drar sedan i gång 19.00. Har du inte möjlighet att ta dig till Dalarna och Borlänge kan du se matchen på CMore.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson