Storseger i säsongspremiären

08 okt 2018

AFC FUTSAL | Det blev storseger direkt i första matchen för säsongen för AFC Futsal. Resultatet? 10-2 i träningsmatchen mot Falcao Futsal Club från Stockholm. ”En bra prestation mot en medioker motståndare”, säger Divar Matte. 

AFC Futsal fick en pangstart på den nya säsongen i söndagskväll. Det blev seger direkt, i första matchen, mot Falcao Futsal Club från huvudstaden, som förra säsongen spelade i SFL, hemma i STIGA Sports Arena.

Vad det blev? Hela 10-2.

– Vi saknade 4-5 spelare, så det var inte en full trupp samt att vi hade några provspelare med, men i helhet gör vi en bra prestation mot en medioker motståndare. Vi slarvade i försvarsspelet vid några tillfällen men annars styrde vi hela matchen och vann enkelt, säger målvakten, Divar Matte.

Hade ni något ni skulle fokusera extra mycket på?

– Vi ville träna på ett spelsystem som vi vill få in och vi lyckades testa det några gånger med bra resultat. Annars var det mer att provspelarna och nyförvärven skulle visa oss vad dom gick för.

Så, en helt okej premiär, då?

– Ja, absolut! Helt ärligt så förväntade vi oss ett bättre motstånd med tanke på att de spelade i högsta ligan förra året, men vi får väl visa oss från vår bästa sida i premiären mot Elastico den 31 oktober, säger Matte.

Målskyttar: 

Ayoub Abassi 4, Heresh Azizi 3 (provspelare), Oliver Mäntykorpi (nyförvärv), Robin Zolfagary (nyförvärv) och Isam Abassi.

Mikael Einarsson
Foto: AFC Futsal