Akademispelare till Hellas Verona FC

10 okt 2018

NYHETER| Efter att först varit utlånad till Hellas Verona FC är nu AFC:s akademispelare, Omar Jemal, helt klar för den italienska klubben. Och det här är en övergång som är helt i linje med AFC Eskilstunas filosofi. ”Det här är ett bra kvitto på vår akademi, på vår satsning och sättet som vi tränar och utvecklar spelare på”, säger Ben Letaeif.

Det är alltid inspirerande när en klubb får vara med och uppfylla en spelares dröm, och nu har föreningen lyckats med att uppfylla drömmen för akademispelaren, Omar Jemal, född 2001, som nu tar steg till den italienska Serie B-klubben, Hellas Verona FC, permanent.

Så här säger Azad Budak, klubbens vd och sportsligt ansvarig:

– Som alltid har processen kring övergången varit väldigt noggrann och genomtänkt, och klubben har tagit hänsyn till Omar och hans anhörigas vilja. Vi har på bästa sätt försökt säkerställa så att han kommer till en trivsam och utvecklande miljö, säger han.

För en tid sedan åkte Omar Jemal ned till Italien för att bekanta sig med Hellas Verona FC under några veckor. Det slutade med att han först fick var där på lån, för att känna efter ordentligt innan det nu är klart med en permanent övergång till Serie B-klubben.

Azad Budak igen:

– Verona har visat ett enormt förtroende för Omar, som redan fått träna med klubbens seniorlag. Vi fick ett väldigt professionellt intryck av klubben och vi känner att han nu är i trygga händer.

– Klubben vill även passa på att tacka Omars föräldrar, som har visat ett stort förtroende och engagemang för AFC.

En som känner Omar Jemal väl är AFC:s U19-tränare, Ben Letaeif:

– Jag har följ honom sedan han var fem år gammal, så jag visste vad han saknade, visste vad vi (AFC Eskilstuna) skulle jobba på, och vi har jobbat hårt med detaljer, säger han och fortsätter:

– Det här är ett bra kvitto på att vår akademi, vår satsning och sättet som vi tränar och utvecklar spelare på, fungerar. Alla vet om att vi i AFC jobbar lite annorlunda, säger Letaeif och utvecklar:

– Vi har en spelidé som bygger på väldigt mycket korta passningar samt snabba och tekniska spelare. Vårt mål är alltid att utveckla spelare. Vissa spelare är redo att flytta utomlands, med andra behöver mer tid att mogna.

AFC:s ungdomsakademiverksamhet har under årens gång utvecklat flera talanger, som har tagit steget ut i Europa. Det här är ett bevis på att verksamheten gör ett gediget arbete med att utveckla spelare, som bland annat drar till sig uppmärksamhet från utländska klubbar, menar Azad Budak.

– Akademin har alltid varit en nyttig källa för seniorverksamheten och målet är att inom en snar framtid kunna lyfta spelarbehovet till seniorverksamheten ifrån de egna leden. Detta är såklart en process som måste få ta sin tid, då klubbens ungdomsverksamhet är relativt nystartad i Eskilstuna. Ungdomsledarna har dock på kort tid gjort stora framsteg och vi väntas inom kort slussa in de yngre talangerna, säger han.

Mikael Einarsson
Foto: Okänd