Stöd AFC Heroes arbete med integration och samhällsnytta

13 okt 2018

FÖRENING | AFC Eskilstuna har under sitt första år i Eskilstuna arbetat hårt med att försöka etablera klubben i staden. Både sportsligt, men också socialt.
– Vi känner att vi har blivit väl mottagna av kommuninvånarna, kommunen samt sponsorer, säger marknadschefen, Tommy Sundholm.

Nu jobbar föreningen vidare med att försöka uppnå det sportsliga mål; som är att ta sig tillbaka till Allsvenskan. AFC Eskilstuna har dock vidare ambitioner, som är att förbättra ungdomars situation i staden.

– Därför vill vi använda den dragningskraft som våra elitidrottsmän har för att locka ungdomar in i en meningsfull verksamhet och därmed motverka utanförskap.

Projektet heter AFC Heroes och går ut på att våra A-lagsspelare deltar i olika aktiviteter i de olika stadsdelarna, runtom i Eskilstuna.

– Vi besöker skolor, deltar i olika områdesaktiviteter och spelar spontanfotboll. Vid alla dessa aktiviteter fångar vi upp ungdomars intressen för att hjälpa dem vidare till den verksamhet de kan vara intresserade av. Det kan till exempel vara musik, fotboll, simning eller annan organiserad verksamhet, säger Sundholm.

Nu kan du vara med och hjälpa till ekonomiskt. Du som stöder denna verksamhet, AFC Heroes, bidrar inte bara till en bättre situation för många ungdomar, ensamkommande, migrerade eller annan ungdom, utan också till bättre förutsättningar för att AFC Eskilstuna ska ta sig tillbaka till allsvenskan.

Så här gör du:

Klicka HÄR för att komma till bidragssidan. Där kan du sedan bidra med en valfri summa. Hur stor, eller liten, det bestämmer du själv. Du kan även skicka in ett bidrag och få en motgåva, som VIP- och matchbiljetter.

Tack på förhand!

Redaktionen