Seger i sexpoängsmatchen

21 okt 2018

SUPERETTANOMGÅNG 27 | Serietvåan Falkenberg kunde med en seger mot AFC Eskilstuna säkrat en plats i nästa års allsvenska. För hemmalaget gällde att försöka hålla avståndet neråt och framför allt öka möjligheterna till allsvenskt kvalspel i slutet av november. 

Christian Miljevic i AFC fick en bra skottmöjlighet redan efter 50 sekunder, men sköt högt över. Bortalaget tog över mittfältet och hade ett visst spelövertag hela halvleken. Det räckte dock inte till mer än nio hörnor utan några andra direkta målchanser. AFC hade väldigt svårt att skapa något framåt men efter en hörna i 40 minuten så fick Miljevic åter chansen i en rörig situation. Christians skott såg ut att gå in men flera ben och slutligen målvaktens huvud stod i vägen. Bollen hamnade dock framför Anel Rashkaj som kunde peta in ledningsmålet.

I andra halvlek var spelet betydligt jämnare. AFC säkrade bakåt men hade ett par chanser framåt. Anal Rashkaj som verkar ha hittat målformen på slutet av säsongen var ytterst nära att öka målskörden efter fint förarbete av Samuel Nnamani. Bollen tog dock i stolpens insida och ut. Slutminuterna blev dramatiska då Falkenberg satsade framåt för att nå en kvittering. Försvarsjätten Zourab Tsiskaridze fick sitt andra gula kort och blev därmed utvisad i 87 minuten. I sista minuten fick Falkenberg ett gyllene tillfälle att kvittera då Chisom Egbuchunam hamnade i skottläge mitt framför mål. AFCs fantom i målet Giancomo Curci gjorde en snabb benparad och räddade därmed segern till AFC Eskilstuna.

Bäst i Falkenberg var mittfältaren Enoch Kwakwo. I AFC gjorde hela laget en mycket stark kämpainsats mot bra motstånd. Hela backlinjen och Curci i mål var som vanligt väldigt tät. På mitten kämpade Ferid Ali, Robert Åstedt och Felix Michel Melki mycket förtjänstfullt. Hela 3743 hade tagit sig till ett småkyligt Tunavallen men de flesta kunde nog leva med det eftersom spel och resultatet värmde.

Nu fortsätter spänningen och kampen om de allsvenska platserna.

Tommy Sundholm