AFC Radio med Osam Abassi och Halsho Gomei från AFC Futsal

26 okt 2018

UPPSNACK INFÖR SÄSONGEN | På onsdag, den 31 oktober, är det hemmapremiär i division 1 Norra Götaland för nykomlingen, AFC Futsal, när en annan nykomling, Elastico FC från Köping, kommer på besök till Eskilstuna och Stiga Sports Arena. Det blir också starten på en lång resa. En resa som förhoppningsvis slutar med ytterligare en uppflyttning. ”Vi skall upp till SFL, det är huvudmålet”.

I en längre intervju i AFC Radio berättar nu Osam Abassi och Halsho Gomei om hur försäsongen varit, hur truppen ser ut (vilka som kommit, vilka som lämnat), hur det kommer att bli att möta lag man inte har någon som helst koll på samt vad målsättningen med den kommande säsongen är.

– Vi ska upp till SFL, det är huvudmålet, säger Abassi.

Den här säsongen kommer samtliga matcher att spelas i Stiga Sports Arena.

– Det kommer betyda jättemycket. Den inramningen som vi kommer kunna ge, kan vi inte ge någon annanstans. Att sitta och titta på sport är inte bara att se själva sporten, det är en stor del utav det. Sedan är det inramningen, hur allt ser ut runt omkring – allt blir mer professionellt, så vi är tacksamma att vi får vara där, tacksamma för varje individ som kommer och tittar på oss, säger Gomei.

Ingen risk att ni blir för bekväma?

– Absolut inte! Grabbarna är uppväxta i gymnastikhallar. Det är där dem gjort sin shower tidigare, det är där dem vunnit sina turneringar.

Osam Abassi stämmer in:

– Ska jag vara ärlig, så är det lite tuffare att komma ut och spela på en arena som Stiga. För vi är vana att det är dammigt och klistrigt på golvet, lite halt och smutsigt, så det blir en liten omställning faktiskt, men vi är tacksamma att vi fått komma in och träna där, så att vi kan lära känna underlaget.

Varför skall man komma och titta på AFC den här säsongen?

– Vi kan utlova show, med många tekniska nummer, och många tunnlar, säger Abassi.

Klicka på länken nedan för att lyssna på intervjun med AFC-grabbarna i sin helhet:

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson
Email: [email protected]