Bajram Ajeti sköt AFC till Allsvenskan!

26 nov 2018

KVALET TILL ALLSVENSKAN | IF Brommapojkarna vann den första kvalmatchen till Allsvenskan med 1-0 på Tunavallen i torsdags. Men i den andra kvalmatchen på Grimsta IP i söndags vann AFC Eskilstuna med 2-1. Efter att ha hämtat upp ett 0-1-underläge till seger, 2-1, i den andra halvleken. Stora matchvinnare blev Bajram Ajeti. Och Gianluca Curci. Det betyder att AFC tar steget upp till Allsvenskan efter att ha gjort fler mål på bortaplan.

AFC Eskilstuna är tillbaka i Allsvenskan igen, efter att man stått för en mirakelvändning i den andra kvalmatchen.

Brommapojkarna vann den första kvalmatchen på Tunavallen med 1-0 i torsdags. Efter mål av Jack Lahne i inledningen av matchen. BP tog också ledningen i den andra kvalmatchen på Grimsta IP i söndags, och det genom den förre AFC-spelaren, Ludvig Öhman-Silwerfeldt, som höll sig framme framför mål efter en frispark.

Ledningen stod sig sedan halvleken ut.

I den andra halvleken satte AFC högsta fart framåt, och utdelningen skulle komma. I den 65:e minuten kunde Samuel Nnamani, inne i straffområdet, placera in kvitteringen till höger om BP-målvakten.

Tio minuter senare var det dags igen.

Felix Michel Melki fick en frispark med sig utanför straffområdet efter en duell med Ludvig Öhman-Silwerfeldt. Fram för att ta frisparken stegade Bajram Ajeti, och via muren fick anfallaren in bollen i mål. Till den stora AFC-klackens stora glädje.

Därefter följde en massiv BP-forcering, och på tilläggstid stod Gianluca Curci för säsongens räddning, när han räddat en nick ifrån nära håll inne i straffområdet.

Matchen slutade 2-1 till AFC, totalt 2-2, men tack vare fler mål på bortaplan spelar AFC Eskilstuna i Allsvenskan nästa säsong.

Kval till Allsvenskan – match 2.
IF Brommapojkarna – AFC Eskilstuna 1-2 (totalt: 2-2)
1-0 (39) Ludvig Öhman-Silwerfeldt
1-1 (65) Samuel Nnamani
1-2 (75) Bajram Ajeti

Mikael Einarsson
Foto: Per Karlsson