Oavgjort i toppmötet – efter kvittering på sista sparken

03 dec 2018

FUTSAL | AFC Futsal var på väg mot sin första förlust – någonsin – i seriesammanhang. Men med två sekunder (!) kvar av seriefinalen mot Vara i helgen såg Rami Oraha till att den förlustfria sviten fortfarande är intakt, när han kvitterade till 6-6.

Men annars var det AFC Eskilstuna som rivstartade söndagens seriefinal och bortamatch mot tabelltvåan, Vara SK, i Alléhallen. Och det med bara sex utespelare.

När Ayoub Abassi gjorde sitt andra mål för dagen i den nionde minuten, så betydde det 3-1-ledning för Eskilstunalaget.

Hemmalaget kom dock tillbaka och kvitterade innan den första halvleken var över. Men precis som i den första halvleken, så tog AFC kommandot, målmässigt, direkt i den andra halvleken genom Rami Oraha.

Och de skulle komma mer ifrån Ramis fötter lite senare. Mycket mer.

Glädjen blev dock kortvarig för AFC-grabbarna. Tabelltvåan kvitterade minuten senare. Och ytterligare en minut senare tog Vara-laget också ledningen. En ledning som sedan ökades på med fem minuter kvar av den andra halvleken.

Underläge med 4-6 med fem minuter kvar av matchen. Skulle AFC vara på väg mot sin första förlust i seriesammanhang – någonsin?

Knappast.

Med tre minuter kvar reducerade Rami Oraha till 5-6. Och med blott två sekunder (!) kvar av seriefinalen kvitterade Rami till 6-6, och samtidigt såg till att AFC fick med sig en oerhörd viktig poäng i jakten på första platsen.

AFC toppar alltjämt division 1 norra Götaland. Nu tre poäng före Vara, som dock har en match mindre spelad. Och som det ser ut nu, så står det mellan AFC och just Vara om vilket lag som skall knipa första platsen, som betyder kval till SFL.

Noterbart är att AFC och Vara möts i den sista omgången i Stiga Sports Arena.

Division 1 – omgång 5:
Vara SK – AFC Futsal 6-6 (3-3)
0-1 Isam Abassi
1-1 Vara SK
1-2 Ayoub Abassi
1-3 Ayoub Abassi
2-3 Vara SK
3-3 Vara SK
3-4 Rami Oraha
4-4 Vara SK
5-4 Vara SK
6-4 Vara SK
5-6 Rami Oraha
6-6 Rami Oraha

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson