Åstedt skriver nytt kontrakt

10 dec 2018

NYHETER | Robert Åstedt blir kvar i AFC Eskilstuna ytterligare tre säsonger.

Med sina 22 år är han en riktigt veteran. Ja, i alla fall en AFC-veteran. Robert Åstedt är den enda spelaren i dagens trupp som varit med på hela resan. Från division 4 upp till Allsvenskan. Men det har samtidigt varit en resa som till stor del präglats av skador – fram till den här säsongen. Den här säsongen har Åstedt varit mer eller mindre skadefri, och då också mer eller mindre given i startelvan. Totalt blev det 21 matcher, varav 19 starter, och i hemmamatchen mot Norrby IF kom första målet på elitnivå.

Nu fortsätter resan i AFC några säsonger till. Den defensive mittfältaren har skrivit på ett avtal som sträcker sig fram till 2021. Och det var ett självklart val att stanna i föreningen:
– För mig var det, de. I år var den första hela säsongen efter den skadeperiod som jag haft. Fick förtroendet från tränarna, vilket gjorde att jag fick mycket speltid. Om jag ska fortsätta utvecklas känns Nemanja (Miljanovic) och Jawad (Al Jebouri), och hela klubben, som ett bra steg för mig just nu, säger Åstedt.

Så här säger sportchefen, Azad Budak, om att man lyckats nå en förlängning:
– Robert är den av spelarna i dagens trupp som varit i klubben längst, och bara det är en speciell sak för oss, att han varit med på hela resan. Han har haft otur med skador, men han har visat styrka att komma tillbaka och kriga till sig en plats, och det är en kvalité, som visar att han är stark mentalt. Det känns också mycket lättare att erbjuda en spelare nytt kontrakt som spelat mycket på slutet, och gjort det bra, säger Budak.

Mikael Einarsson
Foto: Mikael Einarsson