Tre år till för Alex Michel

17 dec 2018

NYHETER | AFC Eskilstuna och försvararen, Alexander Michel Melki, 26, har kommit överens om ett nytt avtal. Det nya kontraktet gäller över 2021.

– Det känns jätteskönt för oss att vi kommit överens med Alexander om ett nytt avtal, och det har varit en prioritet ifrån vår sida att försöka göra klart med något så fort som möjligt, säger sportchefen, Azad Budak, och fortsätter:
– Alex har uttryckt redan ifrån början att han vill stanna, och vi vet att han tackat nej till anbud ifrån andra allsvenska klubbar.

Alexander Michel Melki kom till AFC inför den allsvenska säsongen 2017 ifrån Syrianska FC. Och i sin första säsong i klubben blev det 21 starter. Den här säsongen spelade mittbacken 29 matcher i från start och var tillsammans med övriga laget och backlinjen en stor, bidragande orsak till lagets solida försvarsspel.

Resultatet blev tjugo hållna nollor i Superettan samt allsvenskt avancemang, efter kvalseger över Brommapojkarna. Där Alexander spelade en stor huvudroll. Framgångarna den gångna säsongen har också resulterat i en plats i Libanons landslag. Det nya avtalet gäller över säsongen 2021.

– Han har trivts jättebra hos oss, och han har haft en jättefin säsong. Det är något vi ska bygga vidare på till kommande säsong. Alex ambition är som för alla spelare; att få komma utomlands och spela, och då är AFC en bra plattform, säger Azad Budak.

FAKTA
Namn: Alexander Michel
Position: Mittback
Ålder: 26 år
Längd: 183 cm
Kom till AFC: Inför säsongen 2017
Kontraktslängd: Till 2021
Antalet matcher i föreningen: 50 matcher (i seriesammanhang)

Text & foto: Mikael Einarsson