Pressmeddelande: Ivan Piñol ny huvudtränare för U19

20 dec 2018

NYHETER | Han har jobbat med FC Barcelonas olika akademier runt om i världen. Nu är den 36-årige spanjoren, Ivan Piñol Zoroa, klar som ny huvudtränare för föreningens U19-lag. ”Det här kommer att bli en stor resurs för oss i vårt arbete med att utveckla våra egna spelare”, säger Azad Budak.

AFC Eskilstuna fortsätter arbetet med att stärka upp akademiverksamheten. Nu har klubben gjort klart med Ivan Piñol Zoroa som ny huvudtränare för föreningens U19-lag, och han kommer jobba tillsammans med assisterande tränaren Rafi Isak.

Ivan är 36 år gammal och kommer från El Vendrell i Spanien. Han senaste uppdrag var i det kazakstanska Premier League-laget, FC Irtysh Pavloda. Där arbetade spanjoren tillsammans med Gerard Nus som assisterande tränare samt fystränare.

Samma roll hade han i det amerikanska NASL-laget, Rayo OKC, där han arbetade under en halv säsong, 2016. Dessförinnan var han i Nike Football Japan.

Mellan januari 2010 och december 2011 arbetade Ivan Piñol Zoroa för FC Barcelona. Hans uppdrag i den spanska storklubben var att resa runt till klubbens olika akademier runt om i världen och utbilda spelare. Bland annat i Italien, Sydkorea, Brasilien och Turkiet. För att nämna några.

Så här säger sportchefen, Azad Budak:

– Ivan var här i Eskilstuna och hälsade på under några dagar tillsammans med Gerard. Han fick då se hur vi jobbar, och han delar vår vision, och det här är något som han vill vara en del utav. Precis som när vi anställde Gerard, så vill vi även med den här rekryteringen visa att vi menar allvar med vår satsning på akademiverksamheten. Och det här kommer att bli en stor resurs för oss i arbetet med att utveckla våra egna ungdomar.

Vid sidan utav sitt uppdraget som huvudtränare för U19-laget kommer Ivan Piñol Zoroa också att arbeta som koordinator för U14 upp till U19.

– Jag vill tacka klubben för det varma mottagandet, och jag ser verkligen fram emot att få börja arbeta här. Det är en ny utmaning, och jag längtar efter att få dra igång en ny säsong. Men vi behöver ha tålamod och ge spelarna tiden att anpassa sig, säger Ivan.

Läs också: Meriterad tränare till akademiverksamheten

Text: Mikael Einarsson