AFC Futsal tog hem turnering i Sollentuna

30 dec 2018

FUTSAL | I väntan på att den andra halvan utav säsongen skall dra igång drog AFC Eskilstuna Futsal till Sollentuna nu under mellandagarna för att delta i en turnering. Hur det gick?

– Vi mötte blandade spelare från Stockholm, och vi vann på straffar. Både i kvarten och i semifinalen. Finalen vann vi sedan med 7-0, säger Divar Matte, målvakt i futsallaget och fortsätter:

– Det var korta matcher och lite annorlunda regler, men vi blev bättre och bättre för varje match vi spelade, och i finalen var det sedan världsklass.

Se även: AFC TV: AFC Futsal sammanfattar första halvan av säsongen

AFC-grabbarna avslutade 2018 för ett par veckor sedan med att besegra Elastico FC med hela 10-0 (!) på bortaplan. Och samtidigt fick Eskilstunalaget hjälp av FC Lidköping United, som besegrade närmast jagande, Vara SK, med 8-2 i ”derbyt”. Oväntat? Inte alls, menar Divar.

– Eftersom vi tyckte Lidköping var starka när vi mötte dem, och det kommer att bli fler skrällar mot slutet. Nu leder vi med sex poäng, med en match mer spelad, så det är minst tre poängs försprång.

Söndagen den sjätte januari, klockan 15.00, drar vårsäsongen igång. Då kommer nästjumbon, Hallstahammars SK FK,  på besök till Eskilstuna och Stiga Sports Arena.

– Vi är riktigt taggade. Sedan väntar tre, tuffa matcher, varav två av dem är på hemmaplan (Lidköping och Vara). Det kommer att bli spännande, säger Divar Matte.

Text: Mikael Einarsson
Foto: AFC Futsal