Azad Budak: ”Det kommer komma nyförvärv”

04 jan 2019

A-LAG | Vad händer på spelarfronten i AFC Eskilstuna? Kommer det några nyförvärv? Ja, det är många utav er, supportrar, som ställt oss den frågan den senaste tiden. Nu svarar sportchefen, Azad Budak, på hur det går med lagbygget inför klubbens andra sejour i Allsvenskan. 

– Det blev en längre säsong än vad vi kanske räknat med (tack vare det allsvenska kvalet), så vi kunde inte påbörja arbetet med att bygga laget som alla andra klubbar kunnat, i och med att vi inte visste i vilken division vi skulle spela i.

Det har nu gått mer än en månad sedan det blev klart att det blir allsvenskt spel under 2019, och under den månaden har både Robert Åstedt och Alexander Michel skrivit nya kontrakt med klubben. När det gäller nya spelare in, hur ser det ut då?

– Vi sitter just nu i förhandlingar med flera spelare, och målet är att få klart med något så fort som möjligt, men allt hänger inte bara på oss. Hade de gjort det, så hade allt varit klart på en timme, men det är mycket upp till spelaren också, säger Azad Budak och fortsätter:

– Man får inte heller glömma bort att vi sitter i ett bättre utgångsläge än vad vi någonsin gjort, när det gäller redan kontrakterade spelare i truppen.

– Men, det jag kan säga är att: Det kommer att komma, säger sportchefen.

En viktigt förutsättning när man ska rekrytera nya spelare är att man har en ekonomi som tillåter det, och det är något som hela föreningen jobbar stenhårt med för att se till att man har, och där kan ni, supportrar, vara med och hjälpa till genom att köpa säsongskort, komma på matcherna eller att bli medlem i föreningen.

– Ju bättre stöd vi har ifrån våra supportrar, desto lättare blir det för klubben att förhandla till sig bättre spelare, säger klubbens ordförande, Alex Ryssholm.

Säkra din plats i Allsvenskan 2019 – klicka HÄR

Bli medlem i AFC – klicka HÄR.

Text: Mikael Einarsson