Zourab Tsiskaridze lämnar AFC

08 jan 2019

NYHETER | Efter två säsonger i AFC Eskilstuna står det nu klart att Zourab Tsiskaridze, 32, lämnar föreningen. 

– Jag vill tacka alla i klubben. Spelare, ledare och så klart, alla i Eskilstuna som gjort mina två år här till en fantastisk tid. Jag önskar alla lycka till under 2019, skriver han i ett inlägg på sin Instagram.

Den nu 32-årige försvarsresen från Georgien, Zourab Tsiskaridze, kom till AFC Eskilstuna inför klubbens första säsong i Allsvenskan, 2017, ifrån tjeckiska FK Teplice.

Med sitt hårda jobb, passion och enorma engagemang på planen, och sin personlighet utanför densamma, blev Zourab snabbt en publikfavorit. Inte bara på Tunavallen bland fansen. Utan också av invånarna i Eskilstuna.

Under 2018 års säsong i Superettan hade Zourab Tsiskaridze en stor del i AFC:s suveräna försvarsspel och att laget sedermera tog sig tillbaka till Allsvenskan.

Totalt blev det 45 matcher (18 i Allsvenskan, 25 i Superettan samt de båda kvalmatcherna), en assist och ett mål i AFC-tröjan.

Så här säger sportchefen, Azad Budak:

– Vi är väldigt tacksamma för den tid Zourab haft hos oss, och vi kommer fortsätta hålla kontakten, och jag tror inte att historien mellan honom och AFC är klar.

– Den gångna säsongen har varit en av hans bättre på ett tag, och det har medfört att lag visat sitt intresse, och då är det naturligt att man ser över sina alternativ. Nu finns det en chans för Zourab att tjäna mera pengar än vad han kunde ha gjort här i AFC, och det är så fotbollen fungerar, säger Budak och fortsätter:

– Vi vet att Zourab gärna ville stanna, men han är på väg att bilda familj och måste i första hand tänka på den och framtiden, och det är något vi måste respektera.

Förutom Zourab står det nu också klart att Pelé och Sasa Matic lämnar klubben.

Text och foto: Mikael Einarsson

Säkra din plats i Allsvenskan 2019 – klicka HÄR

Bli medlem i AFC – klicka HÄR.