Vitrysk försvarare klar för AFC

25 jan 2019

NYHETER | AFC Eskilstuna har gjort klart med sitt första nyförvärv under 2019. Det handlar om den reslige mittbacken, Artem Rakhmanov, 28, från Vitryssland.

När det tidigare i veckan stod klart att Alexander Michel Melki lämnar AFC Eskilstuna för spel med Al-Khor Sports Club i Qatar öppnades en mittbacksplats upp.
Den platsen är nu fylld.
AFC har nämligen gjort klart med den vitryske mittbacken och tidigare U21-landslagsmannen, Artem Rakhmanov, som närmast kommer ifrån den vitryska högstaligan och Isloch Minskiy Rayon.
– Artem är en lång spelare (195 cm) som är bra i luften. En etablerad spelare som spelat många år i den högsta vitryska ligan. Han har också varit en sväng utomlands (i Polen, Ukraina, Rumänien och Estland). Så det känns som att vi får in en erfaren spelare med ledaregenskaper och bolltrygghet i backlinjen, säger tränaren/sportchefen, Nemanja Miljanovic.
I morgon lördag kan Artem Rakhmanov göra debut för sitt nya lag när AFC Eskilstuna möter Syrianska FC hemma på Tunavallen i årspremiären. Avspark: 13.30. Fri entré.
Klubben har dessutom gjort klart med ytterligare ett nyförvärv. Vem den spelaren är offentliggörs först senare under helgen.

FAKTA
Namn:
Artem Rakhmanov
Position: Mittback
Ålder: 28 år
Född: Minsk, Vitryssland
Kom från: Isloch Minskiy Rayon, Vitryssland

Text och bild: Mikael Einarsson