AFC värvar mittback

28 jan 2019

PRESSMEDDELANDE | AFC Eskilstuna har gjort klart med Jesper Björkman. Avtalet med mittbacken sträcker sig över tre säsonger. 

AFC Eskilstuna har kommit överens med försvararen, Jesper Björkman, om ett 3-årsavtal. Den 25-årige mittbacken kommer närmast ifrån Gefle IF. Men efter två säsonger i Gävle-klubben fortsätter karriären nu i Eskilstuna och AFC.

– Är jätteglad över att vara här. AFC spelade en imponerande fotboll förra säsongen som var väldigt rolig att titta på. Både med sitt presspel och att de var tajta bakåt.

– Sedan har Gustav (Jarl) pratat väldigt bra om klubben, och jag har fått ett väldigt bra intryck utav tränaren, när jag pratade med honom, så det var mycket som stämde för att jag skulle komma hit, säger Björkman, och beskriver sig själv som spelare så här:

– Är en bra spelare, med bra speluppfattning. Är relativ snabb för att vara mittback. Bra i duellerna, ger alltid allt för laget, försöker snacka mycket och styra de som är närmast mig.

– Jag har varit med ett tag, så jag hoppas kunna bidra med det jag kan. Jag brukar prata mycket med alla både på och utanför planen, säger ”JB”.

Jesper Björkman inledde sin spelarkarriär i Hittarps IK och han var där fram till 15-årsåldern. Därefter blev det ett par säsonger i Helsingborgs U19-lag innan han skrev på ett a-lagskontrakt inför 2013. Men något spel i Allsvenskan blev det inte den säsongen. I stället lånades han ut till Ängelholms FF i Superettan för att få speltid. 2014 var han dock tillbaka och under den säsongen blev det 17 matcher i Allsvenskan. Det blev ytterligare två säsonger innan ”JB” tog klivet till Gefle IF inför 2017.

FAKTA
Namn:
Jesper Björkman
Position: Försvarare (mittback)
Född: 29 april, 1993 (25 år)
Längd: 185 cm
Kom från: Gefle IF
Moderklubb: Hittarps IK
Tidigare klubbar: Gefle IF, Ängelholms FF, Helsingborgs IF, Hittarps IK

Text och bild: Mikael Einarsson