Ole Söderberg till AFC

30 jan 2019

PRESSMEDDELANDE | Efter fem säsonger i Kalmar FF fortsätter målvakten, Ole Söderberg, 28, nu sin fotbollskarriär i Allsvenskan med AFC Eskilstuna.

Fotbollskarriären inleddes på Hisingen och BK Häcken, och redan som 15-åringen tillhörde Ole Söderberg a-laget.

När han var 17 år drog han över till England och Newcastle United. I England var han sedan i fyra säsonger innan han drog till Norge och Molde FK. Under sin tid i Molde blev göteborgaren både liga- och cupmästare.

Inför 2014 drog han sedan hem till Sverige och Kalmar FF. Där blev det sedan fem säsonger innan 28-åringen nu fortsätter karriären i AFC Eskilstuna.

– Det känns jättebra att vara här och definitivt rätt plats för mig att försöka utvecklas på, säger Ole Söderberg och fortsätter:

– AFC känns väldigt ambitiöst och motiverande samt en klubb som hela tiden vill utvecklas och vinna matcher, och det är det jag är ute efter, säger Söderberg.

Så här säger tränaren/sportchefen, Nemanja Miljanovic, om värvningen utav målvakten:

– Såg Ole när han spelade i Kalmar under 2016. Då stod han de flesta matcherna i Allsvenskan och höll bra allsvensk klass, så det känns som att vi får in en målvakt som vi kan lita på. Det kommer att bli han och Mihail (Ivanov) som får fightas om målvaktsplatsen, säger ”Mance”.

Kontraktet med Ole Söderberg sträcker sig över denna säsong.

FAKTA
Namn: Ole Söderberg
Position: Målvakt
Född: 20 juli, 1992 (28 år)
Längd: 194 cm
Kom från: Kalmar FF
Tidigare klubbar: Kalmar FF, Molde FK, Newcastle United Reservs, Darlington FC, Chesterfield FC, Newcastle United, BK Häcken.

Text och bild: Mikael Einarsson