Välkommen till AFC, Jacob Lackéll

02 feb 2019

PRESSMEDDELANDE | Jacob Lackéll blir AFC Eskilstunas fjärde nyförvärv under 2019. Den 17-årige mittfältaren har skrivit på ett 3-årsavtal med klubben.

De två senaste säsongerna spelade han division 2-fotboll med Eskilstuna City. Nu fortsätter karriären i AFC Eskilstuna för Jacob Lackéll. 17-åringen har i dagarna skrivet på ett avtal med AFC som sträcker sig över tre säsonger.

– Jag skrev på i torsdags, dagen innan vi åkte hit till Turkiet, och det känns som att det här är den bästa lösningen för mig, säger han och fortsätter:

– Det känns så klart jättekul, att få vara med här, i en allsvensk trupp. Jag har varit med och tränat med AFC:s a-lag i två månader, så man känner grabbarna, är med i tempot, säger Lackéll.

Fotbollskarriären inleddes annars i moderklubben, IFK Eskilstuna. Jacob fortsatte sedan karriären i Torshälla-Nyby IS innan han senare tog klivet till Eskilstuna City och dess ungdomsverksamhet.

2017 tog den då 15-årige, Jacob Lackéll, klivet upp till Citys a-lag och division 2. Men efter två säsonger i den blårandiga tröjan fortsätter karriären nu alltså i AFC och Allsvenskan.

FAKTA
Namn:
Jacob Lackéll
Position:
Mittfältare
Ålder:
17 år
Född:
5 juli, 2001 
Moderklubb:
IFK Eskilstuna
Tidigare klubbar: Eskilstuna City, Torshälla-Nyby IS, IFK Eskilstuna
Kontraktslängd: 3 år

Text och bild: Mikael Einarsson